7 Curiozități despre Crăciun

Deja am intrat în cea mai frumoasă perioadă din an, se simte tot mai puternic mirosul de turtă dulce iar spiritul Crăciunului ne ademenește pe toți să experimentăm stări pe care le neglijăm de multe ori de-a lungul anului, stări cum ar fi generozitatea, bunătatea, compasiunea, dăruirea, atenția. Decembrie este acel moment din an în care spiritul colectiv prinde forță, noi suntem mai blânzi cu noi înșine și mai atenți la nevoile noaste dar și a celor din jur…. Și toți facem asta iar ceea ce transmitem se răspândește exponențial, dacă transmitem generozitate și iubire mai mutlă asta merge spre cei din jurul nostru și peste tot în Univers și se va întoarce sub aceași formă și cred că acesta este Spiritul Crăciunului.

Generozitatea și bunătatea ne face mai răbdători dar și mai veseli iar peste tot în Lume asta se simte la fel. Codul Spiritului Crăciunului este Universal iar în această perioadă din an fiecare dintre noi pare mai dispus să-l descifreze.

Dacă bucuria lunii Crăciunului este Universală, există obiceiuri și legende ce diferă în funcție de cultură și tradițiile unei țări, astfel m-am gândit să vă transmit câteva curiozități globale despre Crăciun:

1.Olanda.
Încep cu una dintre cele mai interesante curiozități și anume aceea că în Olanda, Moș Crăciun vine din Spania și nu de la Polul Nord așa cum știm și cum ni se pare normal!
Aceasta nu este singura ciudățenie, pe Moș Crăciunul olandez nu-l ajută spiridușii veseli și muncitori ci niște omuleți cu fața neagră care pot fura copiii neascultători sau necuviincioși pentru a-i duce în Spania, aceasta fiind una dintre cele mai severe pedepse, potrivit olandezilor.


2.Polonia

În Polonia una dintre tradiții este să împodobești bradul cu păianjeni și pânză de păianjen pentru prosperitate și belșug, O altă legendă locală spune că un păianjen i-a țesut lui Iisus Hristos la naștere o pătură pentru a-i ține de cald.
Găsirea unui păianjen în pomul de Crăciun prevestește norocul și pentru locuitorii Germaniei și Ucrainei.


3.Anglia

Pomul de Crăciun din Trafalgar Square este donat locuitorilor din Londra de către locuitorii din Oslo, Norvegia în semn de mulțumire pentru  asistența acordată în timpul celui de-al 2lea război mondial.

4.Japonia
Dacă noi românii ne întrecem în bucate tradiționale și ne dorim ca masa să fie îmbelșugată în seara Sfântă de Crăciun, eii bine în Japonia lucrurile stau cu totul diferit de neașteptat! Japonezii mănâncă în mod tradițional de Crăciun… KFC! Da ati citit bine, aceștia mânăncă KFC în seara de Crăciun și chiar dăcă procentul creștinilor este aproape de zero, atât adulții cât și copii se îndreaptă spre cel mai apropiat KFC pentru a savura niște pui prăjit, aceasta fiind cel mai apropiat fel de mâncare de curcan. Această situație se datorează  unei campanii de marketing și promovare din1947:’’ Kentucky de Crăciun!’’


5.Armenia vs. Italia
În Armenia la masa tradițională din ajunul Crăciunului se servește pește prăjit, salată și spanac. Mulți armeni postesc cu o săptămână înainte de Ajunul Crăciunului și pentru a nu ‘’bulversa’’ stomacul cu mâncăruri grele, meniul pentru cina de Crăciun este destul de ușor.
La Polul opus se află Italia! Familiile italiene servesc la cina de Crăciun nu mai puțin de 7 feluri de mâncare iar cina dureaza cel puțin 4 ore!


6.Statele Unite ale Americii
Știati că Statuia Libertății a fost oferită în dar de către francezi?! Acest lucru s-a întâmplat chiar în ziua de Crăciun în anul 1886! Având în vedere ca statuia cântărește 225 tone am putea spune despre Statuia Libertății ca fiind cel mai mare cadou de Crăciun din lume!

7. Guatemala
În Guatemala adulții nu fac schimb de cadouri de Moș Crăciun, aceștia așteaptă până în ziua de Anul Nou pentru a oferi surprizele celor dragi!

Acestea au fost câteva dintre curiozitățile de pe glob adunate și sunt diverse precum portul, credința și tradiția fiecărei tări în parte însă decorașiunile luminoase de Crăciun și generozitatea sunt peste tot la fel. Într-un fel asociez multitudinea de luminițe aprinse mai ales în această perioadă cu gândurile și emoțiile oamenilor ce se trănsformă în căldură și prind viață…. lumina alungă întunericul și simbolizează speranță și siguranță, cunoaștere și începuturi!

Să fim mai blânzi și iubitori în Decembrie… și acesta să fie doar începutul!

Mă poți găsi și aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry