7 Filme ce te duc cu gândul la călătorii

Zilele umede și reci de toamnă îmi declanșează modulul de retragere în bârlog iar weekendurile pe astfel de vreme îmi alimentează starea de nostalgie și-mi place să lenevesc mult în caldura câminului și în confortul așternutului uneori citind, alteori urmărind un film care stârnește ceva în mine, fară să contează nota de pe IMDB.
Imi plac filmele autobiografice dar și cele romantice, imi plac poveștile pline de mister, plâng la drame iar documentarele mă țin captivă și mi hrănesc curiozitatea iar dacă cadrele sunt spectaculoase, pline de exotism și culoare, dacă acțiunea se desfașoară în locuri pitorești ce mă fac să călătoresc odată cu acțiunea filmului, este perfect!

Mai jos voi înșirui 7 filme pe care le-am vâzut și care mă duc cu gândul la călătorii:

  1. THE WALK

 Este un film biografic despre povestea unui vis impresionant împlinit, cea a lui Philippe Petit cel care a mers pe sârma între cele 2 turnuri World Trade Center în anul 1974 pe 07 August.
Mi-a placut replica asta din film: ‘’Atunci când îți dorești cu ardoare ceva, ai un VIS!‘’
Filmul este despre curajul de a-ti îndepli visul în care crezi cu toată ființa, aș mai putea adăuga că ar putea fi și un tribut adus renumitelor turnuri geneme.
M-a captivat filmul însă finalul m-a ținut cu sufletul la gură și nu voiam să se termine, l-aș fi privit încontinuu pe Joseph Gordon Levitt actorul ce a interpretat rolul lui Philippe.
Îți recomand filmul, finalul îți va plăcea și cine știe poate într-o zi vei vizita New Yorkul dacă acest lucru se află printre visurile tale!

2. CAIRO TIME

Am descoperit Egiptul anul trecut și mi-a rămas în suflet, la un moment dat voi reveni acolo pentru a descoperi Cairo așa cum se cuvine.
Atracția pe care o am pentru țările orientale m-a făcut să urmaresc filmul cu entuziasm și curiozitate, nu care cumva să-mi scape ceva din landscape-ul natural, din ‘’portul oamenilor‘’ sau din decorul și ’’picanteriile’’ locale!
Filmul nu are o notă mare pe IMDB însă nu m-a interesat, starea pe care mi-a dat-o filmul a fost mai important! Mi-a placut mult povestea ziaristei Juliette, interpretată de actrița Patricia Clarkson.
Juliette este o ziaristă ce a trecut de prima tinerețe plănuiește o excursie în Cairo unde se va întâlni cu soțul ei, ambassador ONU, însă acesta nu reușește să ajungă și-l trimite în locul său pe Tareq, fost coleg …. Așa că actrița în rolul principal se trezește mai întâi singură într-o lume străină, ca mai apoi să fie prinsă alturi de Tareq (interpretat de Alexander Siddig) în vârtejul unui flirt romantic ale caror senzații ar putea fi asemănate cu o iubire platonică.
Decorul, imaginea impozantă a piramidelor, localnicii și mai ales întâlnirile celor doi îți vor induce acea stare de relaxare și de bună dispoziție atât de potrivite pentru o seară de weekend în casă!

3. IN BRUGES

Orașul Bruges sau ‘’Veneția Nodului‘’ este cap de listă pentru o escapadă Europeană pentru atunci când se va putea! Orășelul medieval are un farmec cu totul special, voi putea transmite cu adevărat în cuvinte despre unicitatea locului doar după ce eu însămi o voi simți real … și abia aștept!
Filmul In Bruges cu o notă destul de bună pe IMDB (7,9) are ca subiect povestea a doi asasini plătiți Ray (interpretat de Colin Farrell) și Ken (interpretat de Brendan Gleeson) ce încercau să-și piardă urma printre turiști după ce una dintre misiuni nu a fost dusă la bun sfârșit.
Filmul cu un scenariu original este defapt o ușoară comedie neagră îmbinată cu drama iar actorii joacă foarte bine.
Trebuie să menționez că filmul a fost nominalizat la Oscar în 2009 la secțiunea Cel mai bun scenariu ORIGINAL și se află în Top 250 IMDB și ca să fiu sinceră… dorința de a vizita orașul am dobândit-o după ce am văzut filmul… aș putea adauga că filmul este o modalitate ingenioasă de a promova orașul Belgian!

4. THE BEACH

Nici Thailanda nu am apucat să o vizitez dar nu este timpul pierdut!
Chiar nu contează cum este evaluat renumitul film iar nota de pe IMDB este ultima care contează atunci când mă gandesc la The Beach!
Insula Phi Phi Leh cu renumitul și misteriosul Maya Bay (Golful secret) este considerată unul dintre cele mai frumoase locuri din lume iar plaja perfectă!
Dacă  îți propui să te destinzi într-o seară mohorâtă privind filmul, vei avea senzația că vremea mohorâtă nu mai e chiar atât de mohorâtă și nici exotica Țhailandă nu este chiar atât de departe!
Cadrul exotic, scenele pline de mister și cu Leonardo Dicaprio în rolul principal au reușit să mă captiveze până la final, poate voi revedea filmul… cred că este o opțiune potrivită pentru acestă perioadă, te binedispune și cu siguranță te detașează pentru 1h.50 de minute de realitatea pandemică actuală!

5. ENCOUNTERS AT THE ND OF THE WORLD

Fascinantul documentar american Encounters at The End of The World realizat de Werner Herzog cel ce explorează Antarctica!
Werner Herzog ne dezvăluie experiențele sale profunde călătorind în comunitatea antarctică unde examinează natura umană, cadrul natural suprapuse pe fenomenele naturale extreme în armonie cu peisajele ce-ți taie respirația. Imaginează-ți peisajul! …  Trebuie să vezi filmul!

6. FOODIE LOVE

Foodie Love, primul proiect de televiziune al regizoarei Isabel Coixet, laureată cu premiul Goya este serialul perfect pentru mine. Nu prea mă uit la filme pentru a 2-a oară și cu  atât mai mult la seriale, însă această miniserie cu siguranță aș urmari-o din nou!
Filmul este cu mâncare dar fără a fi despre mâncare, cu iubire, pasiune dar fără a face exces de romantism…. pare real, te-ai putea identifica cu povestea celor doi!
Ea, prima jumatate a filmului este interpretată de Leia Costa pe care o ador iar El, cealaltă jumătate este interpretat de Guillermo Pfening, ambii actori de success si recunoscuți.
Cele două jumătăți și-au dat întalnire printr-o aplicație de dating, deși ambii au rețineri în a-și aprofunda relația din cauza unor experiențe anterioare, pasiunea pentru gastronomie îi apropie și vor descoperi în timp că au multe lucruri in comun iar starea atît de relaxată și confortabilă unul în preajma celuilalt îi face să se caute atât de des!
Pe lângă subiectul atât de urban, acțiunea filmului te poartă câte puțin și prin Spania, Italia (Roma), Franța (Provance) și Japonia!

7. EMILY IN PARIS

De miniseria Emily in Paris am aflat acum vreo lună de la Ema, o tipă super faină și o mamă super cool! Filmul este o comedie lejeră și cu puțin romantism perfectă pentru o sâmbătă relaxantă, nu am putut să mă abțin și am văzut toate cele 10 episoade într-o singură seară!
Serialul a fost creat de Darren Starr, renumit și pentru celebrul serial Sex and the City cu Sarah Jessica Parker… așă că sigur îți poți face o idee măcar despre cum vor arăta cadrele și tinutele personajelor! …. Pentru fashioniste filmul este o reală încântare!
Lily Collins o interpretează pe Emily, o tânără americancă ambiționasă este trimisă să lucreze la o agenție de marketing din …Paris unde tinerei îî va fi destul de greu să intre în grațiile colegilor parizieni snobi și plini de prejudecăți.
Comedia romantică este plină de clișee, de țoale faine și de Instagram, toate etalându-se la Paris și asta cred că face ca filmul să fie atât de actual, modern iar tinerii (mai degrabă tinerele) să fie obsedați de film deși poducției nu i s-au adus cele mai favorabile critici asta chiar daca nota de pe IMDB nu este tocmai mică (7,2 IMDB).
Fiecare episod te captivează cu mici intrigi, replici ușor comice, multă ‘’la vie en rose‘’ și mai ales multe carde superbe ale Parisului, ce ar putea să-ți facă bine în acest sezon sufocant și sufocat de viruși și coronaviruși!

Sper că te-am inspirat și ți-am transmis chef de vizionat filme!

Mă puteti găsi și aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
1Like1Love0Haha0Wow0Sad0Angry