7 Insule Paradisiace

Cred că nu există persoană care să nu fi visat măcar o dată la cele mai exotice locuri de pe Pământ, adevărate grădini ale Edenului unde umbli în voie cu picioarele goale pe nisipul atât de ospitalier, încercând să distingi conturul ce desparte firav țărmul de apa cristalină… uneori ai senzația că acest lucru este imposibil de făcut pentru că apa este atât de transparentă iar nisipul atât de strălucitor încât privirea-ți joacă feste… în schimb zâmbești a liniște, a detașare în timp ce visele-ți zboară libere transformându-se poate în visuri!
Și totuși vă vine să credeți că există oameni care au colindat toata lumea această…la propriu!?  Că sunt oameni care au ajuns până în cele mai îndepărtate colțuri ale globului, oameni ce au ajuns până la capătul Lumii și-înapoi?!
Da, așa este! Există persoane ce au avut privilegiul de a descoperi câtă însuflețire stă să fie descoperită în toată lumea, sunt persoane ce au străbătut globul în lung și-n lat și-au ajuns până la cele mai îndepărtate comori naturale ce par ascunse, s-au bucurat de adevărate grădini exotice și-au cunoscut tradiții sau porturi unice despre care noi, ceilalți poate doar am citit.
Eu cunosc o astfel de persoană, un om blând care întâmplător sau nu 12 îmi este prietenă… am rugat-o să-mi povestească despre cele mai frumoase locuri pe care ea le-a văzut și să-mi spună care sunt cele mai paradisiace insule pe care a pus piciorul… așa că eu le împărtășesc cu voi:

1Insula Pinilor, Noua Caledonie – Paradisul de la capătul Lumii

Se spune despre Insula Pinilor ca este insula secretă a Pacificului și poate fi locul perfect pentru o întâlnire cu sinele tău iar frumusețea și exotismul ambiental o plasează ca fiind cea mai aproape de Paradisul imaginat de oameni – ai senzația că locul este ireal de frumos, deși ești acolo, îți vine greu să crezi că un astfel de loc chiar există!

Insula se află în Noua Caledonie, un arhipelag de insule în partea de Vest a Oceanului Pacific la Est de Australia și Nord de Noua Zeelandă…și cum orice paradis este greu de atins, să ajungi până pe Insula Pinilor zborul durează aproximativ 26 ore dar poți opta și pentru o croazieră de lux.

2.  Insula Moorea, Polinezia Franceză– Exotism la superlativ

Polinezia Franceză este în sine un Paradis natural, fiecare insulă este unică iar peisajele te lasă fără respirație, ai avea senzația ca definiția exotismului aici s-a născut!
Insula Moorea este întruchiparea adevăratului exotism, este preferată pentru farmecul romantic și ideală pentru cupluri ce doresc să petreacă luna de miere într-un loc în care să se simtă speciali.
Insula de origine vulcanică, plină de vegetație tropicală luxuriantă și înconjurată de o barieră de corali se află în mijlocul Pacificului aproape de Tahiti.
Insula este cu specială iar buna dispoziție a localnicilor se simte în aer, aici cred că sunt cei mai veseli și primitori oameni din lume iar serenitatea acestora se oglindește și în natura locului: pe insula nu sunt tsunami și nici cutremure și cicloanele sunt foarte rare iar mareele foarte reduse, șerpii, crocodilii, păianjenii lipsesc, până și rechinii se spune că ar fi inofensivi.

3.  Insula Raiatea, Polinezia Franceză– Insula sacră

În traducere Raiatea înseamnă ‘’cer radios (seren, fără nori)’’, Insula Sacră așa cum i se spune este a 3a cea mai mare din arhipelagul Polineziei Franceze după Tahiti și Nuku Hiva
Insula Raiatea, considerată leagănul civilizației Ma’ohi este străjuită de munți și cratere vulcanici, înconjurată de o fâșie de corali ce mărginește pitoreasca insulă Taha’a (Insula Vaniliei) situată la doar 3 km distanță.
Atmosfera feerică și unică a insulei este emanată de istoria încărcată a locului, de pacea de pe chipul localnicilor și completată de bogăția și frumusețea resurselor naturale terestre și maritime.
O vacanță aici te va face să înțelegi că frumusețea naturii se învăță până se simte!

4.  Insula Rangiroa, Polinezia Franceză– Insula Lagunei Albastre

Dintre toate insulele Polineziei Franceze, Insula Rangiroa este preferata iubitorilor de activități acvatice, este un fel de Mecca pentru scufundători.
Atolul Rangiroa este o veche insulă vulcanică, de aici și denumirea de atol (este al2lea ca mărime din lume) ce aparține Arhipelagului Tuamotu din Polinezia Franceză și este unică datorită vegetației exotice unice, faunei subacvatice dar și frumuseților naturale: Laguna Albastră (o piscină grandioasă naturală spectaculoasă), Île aux Recifs (zonă ce se întinde pe câteva sute de metri formată din recife de corali ce se întind până la suprafața apei formând canale și piscine naturale ce creează un peisaj deosebit) însă ceea ce oferă acestui paradis magie sunt plajele fermecătoare cu nisip roz.

5.  Insula Huahine, Polinezia Franceză– Insula Grădina Edenului

Insula are o natură unică, este ca o imensă junglă tropicală iar culorile sunt atât de intense încât ai spune că ar putea fi artificiale! Verdele smarald al vegetației luxuriante se reflectă peste tot în jur: în apa oceanului, pe cer până și răsăritul sau apusul pot căpăta ușoare reflexii verzui. Plantațiile de cocos, diverse specii de orhidee, plantații de vanilie, bananieri, pepeni verzi și tot felul de plante exotice sunt în armonie perfectă cu atmosfera magică creată de templele și sanctuarele bine păstrate.
Nu este de mirare că credințele antice și legendele locale atribuie origine divină și putere mistică insulei.
Insulei i s-ar mai putea spune și Insula fertilității asta pentru că ’’Huahine’’ , o variantă a cuvântului tahitian ‘’vahine’’ care înseamnă femeie, ar proveni de la o creastă montană ce seamănă cu forma corpului unei femei însărcinate – simbol al fertilității!
Huahine, leagănul culturii polineziene este Insula cea mai verde a arhipelagului, mândria localnicilor și preferata turiștilor.

6.  Insula Bora Bora, Polinezia Franceză – Insula Universului romantic

Cea mai cunoscută insulă din arhipelagul Polineziei Franceze, Insula Bora Bora este preferată de toată lumea și este aleasă de cei ce doresc să trăiască experiența unei luni de miere într-un cadru  cu totul special.
Se spune că Bora Bora este insula creată de zei, atât este de specială!, de fapt este considerată ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ și chiar dacă dimensiunile-i sunt foarte mici (lungime 6,5km și lățime  4km), farmecul și frumusețea ii sunt nemăsurate!
Pe lângă minunățiile naturale ale insulei și de activitățile acvatice, dacă ajungi acolo trebuie sa experimentezi o sesiune de înot alături de pisicile de mare sau de…rechini (Lagoonarium este locul perfect)…pentru romanticii incurabili un apus vibrant pe plaja Matira este de neratat!

7.  Insula Tortola, Insulele Virgine Britanice – Insula Turturică sau Insula Exotismului elegant

Insula Tortola este cea mai mare dintre insulele Virgine Britanice, face parte din lanțul Antilelor Mici ce separă Oceanul Atlantic de Marea Caraibiloriar denumirea își are originea în cuvântul spaniol Tortola ce înseamnă turturică.
Aici, peisajele sunt perfecte, sunt ca acele imagini de desktop ce-ți transmit o stare de calm!
Vegetația exotică, cadrele naturale se îmbină perfect cu eleganța stațiunilor turistice!

Avem nevoie de călătorii, pot fi terapeutice, te îmbogățesc mental și spiritual, descoperi secrete pe care nu le-ai fi putut afla altfel.
Mi-a plăcut ideea pe care mi-a transmis-o Simona, prietena mea însă de ea trăită:  …’’ în astfel de locuri, totul este de fapt simplu, minunat de simplu, localnicii atât de săraci însă însuflețiți cum nu vezi în altă parte iar pofta lor de viață este pur și simplul modul lor de trai..’’

Daca acest articol te-a dus cu gândul pe tărâmuri exotice si ti-a adus un zâmbet pe buze, împărtășește informația cu ceilalți printr-un share!

Mă poți găsi și aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
0Like1Love0Haha0Wow0Sad0Angry