7 locuri ce te încântă cu o priveliște spectaculoasă …tot în România

 Mi-am propus această înșiruire săptămânală – șapte lucruri despre orice și am început cu România scriind acest articol iar asta m-a facut să redescopăr țara în alt mod…mi-a dat chef de umblatură pe meleaguri Românești astfel încât și astăzi rămân tot aici!
Faimosul savant Sir Isaac Newton a explicat printr-o teorie a curcubeului că lumina albă poate fi separată în 7 CULORI – asta apropo de semnificații și mituri despre acest număr magic – iar asta mă face să înțeleg cât de minunată este natura indiferent de colțul lumii în care te afli și că, uneori, cuvintele sunt inutile, atunci când, defapt este vorba de percepție, simțuri și senzații!

VALEA DRAGANULUI, comuna Poieni, județul Cluj

Transilvania este zona țării cea mai diversificată, comori de toate felurile poți descoperi aici iar Valea Drăganului este una dintre ele!
Situată în județul Cluj la limita dintre munții Vladeasa, Meseșului și depresiunii Huedin, această Vale străbatută de râul Drăgan pare a fi desprinsă din basme.

Iubitori de natură suntem cu toții însă pentru pasionații de fotografie sau pentru drumeții ce iubesc muntele zona este cu adevărat magnifică!

PIATRA LUI DAN – LACUL TARNIȚA, județul Cluj

Una dintre cele mai spectaculoase puncte de belvedere din Romania este Piatra lui Dan, o zonă turistică din România ce oferă o priveliște ce-ți taie respirația!
Zona a fost înclusă de către postul American de televiziune CNN într-un top al celor mai frumoase destinații din Europa
alături de Parcul National Cairngorms (Scoţia), Insulele Lofoten din Norvegia, Plovdiv (Bulgaria), Avignon (Franţa), Bruges (Belgia), Pompei (Italia), Efes (Turcia), Lisabona (Portugalia), Salzburg (Austria), Dusseldorf (Germania), Atena (Grecia).

Deși această parte a țării nu este promovată așa cum ar merita, te asigur că o plimbare până aici nu te va dezamăgi, iar vederea asupra Barajului Tarnița oferă peisajului o frumusețe aparte, vei avea senzația că te afli intr-o dimensiune atemporală.
Iar ca să merite și mai mult dumeția până aici, ofer-ți un weekend plin să descoperi zona, are atât de multe de oferit! Iar pentru diversitate și pentru ca orașul cluj se aplă în apropiere, poți combina un city break cu drumeția în natură!

FUNDATURA PONORULUI, paradisul natural în care ai senzația că frumusețea naturii, linistea locului, calmul timpului sunt în perfect echilibru… iar odată ce ai pășit în această zonă, îți simți ritmul încetinind în mod natural, fără să te poți opune… și e minunat… are sens fapul că i se mai spune și Palma lui Dumnezeu!

Fundătura Ponorului, situată la o altitudine de 900m – cam la aceași altitudine la care se află Tâmpa noastră – în județul Huedoara, în zona munților Șureanu în Parcul Național Gradiștea Muncelului-Cioclovina, este considerate una dintre cele mai frumoase colțuri de țară și chiar de lume!
Prea multe cuvinte sunt de prisos aici! Doar pregatește-ți un traseu în care să adaugi și Fundătura Ponorului, vei fi răsplătit înzecit mai ales că zona este plină de comori: Complexul Carstic Ponoraci – Cioclovina; Peștera Tecuri; Peștera Șura Mare; Peștera Bolii; Cheile Crivadiei; Siturile arheologice Sarmisegetusa Regia, Costești, Blidaru și Luncani-Piatra Roșie.

MOIECIU este una dintre comorile Brașovului!
Comuna este un fel de salbă de comori asta pentru că satele ce-I aparțin sunt unul mai pitoresc decât altul: Cheia, Măgura, Drumul Carului, Peștera, Moieciu de Jos și Moieciu de Sus!  Oriunde alegi să mergi în drumeție, simțurile îți vor fi pe deplin satisfăcute iar curiozitatea îți va fi provocată să descopere fiecare colț de natură!
Odată ce urci pe dealurile Moieciului, te vei așeza pe iarba moale și în sfârșit iți vei trage sufletul în tihnă, dintr-o dată timpul se oprește iar simțurile ți se accentează, îți vei simți respirația domoală, privirea leneșă cum cuprinde toată zarea, încântată fiind de dansul dintre cer și pământ, lumini, umbre și culori iar auzului încântat de liniștea profundă i se va părea atât de simplu să distingă între un zumzet de greiere și lacustă … vei ști că ești în locul potrivit!

bdr

MOVILELE DE LA ȘONA
Lângă orașul Făgăraș, în comuna Mândra se află”Lunca frumoasă” sau Șona.

Satul Șona este o zonă foarte pitorească numai bună de descoperit într-o zi de Duminică la un picnic! Așa am și făcut! Mi-am luat familia și am plecat să cautăm ‘’misterioasele piramide’’ situate la doar o oră de Brașov! Dincolo de faimoasele Movile, drumeția în sine a fost o reală experiență de conectare cu natura! De îndată ce treci podul la ieșirea din Făgăraș spre comuna Mândra fară să te lași influențat de cartierul marginaș de case, intri direct în natură, e acea natură autentică, unde nu se simte aproape deloc amprenta omului….mi-a amintit de natura copilăriei mele, de vacanțele de vară la bunici, totul mi-a fost atât de familiar…de la culorile câmpurilor și cerului, de un albastru ireal, până la mirosul condimentat de iarbă uscată, mirosul dulce de flori de câmp sau mirosul înțepător, fără a fi deranjant, al bălegarului. La un moment dat, după ce mergi adulmecând buchetul de senzații din jur, observi în față niște movile pe care, de la distanță le-ai putea asemăna cu ale cămilelor cocoașe însă pe măsură ce te apropii imaginația te trimite tocmai în Egipt, vizualizând Piramidele la Șona! Și urci, urci sus până-n vârful celei mai înalte dintre ‘’piramide’’ și nah de-acolo altă surpriză, ai senzația că poți atunge cu mâna cerul iar cu privirea poți cuprinde întreaga Luncă Frumoasă, priveliștea te lasă fără cuvinte!

CAZANELE DUNĂRII reprezintă zona cea mai impresionantă din Defileul Dunării și poate din tot județul Mehedinți!

La Cazanele Dunării, fluviul străbate cea mai îngustă (aprox 230m, îngreunând navigația) şi mai grandioasă zonă a Defileului Dunării. Pentru a-I surprinde cu adevărat măiestria, alege o plimbare cu barca pentru a te bucura de priveliștea încântătoare a golfului Mraconia şi mai ales de măreția chipul lui Decebal sculptat în stâncă.
Statuia având dimensiunile 55m înălţime şi 25m – lăţime este de 3 ori mai înaltă decât Colosul din Rodos, dar cu 6m mai mică decât Statuia Libertăţii din New York.

ȘUNCUIUȘ, plaja exotică din România sau Thailanda autohtonă!
Undeva în Județul Bihor, la poalele Munților Pădurea Craiului, pe cursul mijlociu al râului Crișul Repede se află o porțiune de plajă deosebit de frumoasă a cărei locații chiar în inima munților te face să te simți pe meleaguri exotice, te trimite cu gândul departe până-n Thailanda.
Această plajă mică dintre munți te induce într-o stare de relaxare soră cu leneveala dar iti transmite mai ales conectare la natură și libertate în simțire!

Aici, nu este nevoie să urci pentru a admira de undeva de sus o panoramă pe care să vrei să o cuprinzi cu privirea și nici nu e nevoie de o plimbare cu barca pentru a admira de undeva de la distanță grandoarea unui peisaj… la Șuncuiuș este suficient să te intinzi pe plaja amenajată și se face liniște în minte, doar sufletul ascultă și privește natura în tăcere!

Și ce este și mai frumos, este faptul că Șuncuiuș nu înseamnă doar plajă…ci mai mult decât atât, poți vizita Peștera cu Cristale, Moara de apă de la Roșia  sau  Parcul Național Padiș.
Zona este perfectă și pentru amatorii de cățărări montane, pentru iubitorii de drumeții în natură sau pentru pasionații de rafting – Râul Criș îi așteaptă.

Îndiferent de timpurile pe care le traversăm, indiferent de ce alegem sa admirăm, Romania este natura noastră cea mai apropiată cu ceva frumos de descoperit la fiecare colt, doar să-i Oferi Timp! 

Mă puteti găsi și aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
0Like2Love0Haha0Wow0Sad0Angry