7 Moduri de a călători în 2021

Mental deja scrisesem articolul de mai jos când l-am citit pe al Carminei Nițescu de la Turism Market în care vorbește despre tendințele anului 2021 în turism (regasiți aici articolul Carminei https://www.turismmarket.com/tendintele-anului-2021-in-turism) și m-am bucurat mult să observ că suntem pe aceași lungime de undă mai ales că apreciez foarte mult activitatea sa și modul în care se prezintă!
           Fiind un an al prioritizării, al implicării cu adevărat în propria viață, dar mai ales al adaptării, este evident că și în turism apar noi tendințe iar pentru a face față, oamenii au nevoie să se adapteze. Astfel, fără o introducere prea mare transmit mai jos 7 moduri în care îți poți petrece vacanța în acest nou an.

  1. Sailing Trip. Călătorește cu stil și trăiește o experiență inedită

Sailing trips sau vacanța pe mare este un nou mod de a petrece vacanța. într-un mod uimitor, experimentând noi senzații. Ce poate fi mai atrăgător decât să simți briza mării și razele soarelui direct pe fața ta? Indiferent cât de introvertit ești, marea are ceva special, îți dă o senzație de curaj și libertate pe care cu greu le regăsești în rutina ta cotidiană, devii stăpân în propria-ți aventură!
Nu este nevoie să faci parte dintr-o clasă social foarte înaltă sau să ai propriul yacht ci există opțiunea închirierii unei nave în funcție de buget și preferințe: catamaran, barcă cu vele, yacht, etc.
Acest tip de vacanță este destul de versatil, mai ales că explorarea se va face în ritm propriu. Poți alege un teambuilding pe catamaran sau o vacanta de aventura împreuna cu familia sau de e nu, poți organiza o petrecere a burlacilor de neuitat la bordul unui astfel de vas!

2.  Vacanța cu familia. Conexiune profundă părinți-copii

Un alt mod de a petrece o vacanță ce va fi tot mai căutat este cel alaturi de familie, de tipul părinți-copii. Mie îmi place foarte mult această variantă și o consider terapeutică pentru relaționarea părinți – copii cât și pentru conectarea între membrii familiei.
Ca și idee de destinație îți pot oferi experința mea – Iordania! Fix acum un an pe vremea asta mă aflam cu familia în deșertul Wadi Rum. Am profitat de o ofertă promo Blue air pentru biletele de avion și așa a început aventura. Pentru o ușoră întroducere în starea de vacanță am urmărit înainte filmul Marțianul, ce s-a filmat chiar pe platoul deșertului Wadi Rum. Este clar, copii nu au înțeles mare lucru din film decât ceva legat de Univers, planete… și că erau multe imagini cu planeta Marte dar a fost suficient pentru a le crește entuziasmul și pentru a recunoaște la fața locului imagini cu peisajul din film… așa au făcut legătura între informația primită în avans și locul în care se aflau în acel moment iar astfel, amintirea le-a rămas profund întipărită.

3. Vacanță de cuplu. Prelungește scânteia dintre voi

Profită de zilele libere și mergeți doar voi doi într-o vacanță! Poți transforma orice escapadă într-o lună de miere iar dacă aveți disponibilitate reală unul față de celălalt, legatura dintro voi v-a deveni mai puternică și mai intimă. Alege o vacanță prin care să adaugi puțină aventură relației și pe care s-o domolești cu puțin romantism.
O destinație ideală în acest sens este categoric Insula Skiathos!
Am descoperit insula paradisiacă în plină pandemie iar experiența a fost la înălțime, cred că a fost cea mai reușită vacanță!
Insula are toate ingredientele pentru o vacanță de cuplu de neuitat: peisaje încântătoare, vegetație luxuriantă, plaje intime cu nisip extrem de fin, apă turcoaz, viață de noapte, experiențe autentice locale – de exemplu poți descoperi un restaurant foarte elegant într-o locație rurală în plină natură …situat la înălțime, la propriu și la figurat unde ai ocazia să admiri peisaje cu adevărat speciale, să savurezi un vin de calitate alături de un meniu local bine preparat .. și la un cost neașteptat de avantajos!

4. Solo Trip. O vacanță ce te duce mai aproape de sine

Dacă tot am pomenit de vacanța cu familia sau în cuplu de ce să nu menționez și de Solo trip!  Auzim vorbindu-se din ce în ce mai mult despre liniștea interioară, cunoașterea și conectarea cu sinele, astfel, se pare că în trend vor fi vacanțele în care să te hrănești sufletește. Te poți folosi de pasiunile sau hobby-urile personale, știm că acestea necesită intimitate, liniște și un anumit decor inspirațional pentru creație iar o excursie de unul (una) singur (ă) este tot ce ai nevoie.
Dacă ești pasionat(ă) de psihologie, poți încerca să mergi pe cont propriu chiar pe urmele marelui Freud la Viena și să te cufunzi în lumea sa, plimbându-te pe străzile pe care și el s-a plimbat, vizitandu-i casa de pe Bergstrasse 19 unde a trăit 49 ani!
Dacă îți place fotografia, Norvegia sau Scoția cu ale sale regiuni de basm printre care Insula Skye și Highland sunt printre cele mai bune opțiuni europene!

5. Retreat-urile de yoga. Liniște pentru suflet.

Fie că vor fi la munte într-un peisaj idilic, în inima naturii departe de aglomerația urbană sau pe o plajă însorită, aceste retreat-uri vor fi cautate tot mai mult.
Că tot vorbeam într-un articol trecut că activitățile turistice vor fi asociate cu experiențele personale, un astfel de sejur te va îmbogăți cu o experiență memorabilă.  Cei de la @SsselfYoga au scris un articol despre interesant despre retreat-urile de yoga, aici ai articolul: https://selfyoga.yoga/2021/01/10/perspectiva-unui-yoga-retreat-in-pandemie/ iar dacă te tentează în curand ai șansa să participi la un asemenea eveniment. Poți găsi detalii aici: https://www.facebook.com/events/386770275952531/

6. Excursiile tematice. Descoperă noi locuri prin experiențe personalizate.

Un alt gen de vacanțe ce vor fi preferate de mulți dintre noi, vor fi cele tematice în care te conectezi cu autenticitatea locului prin activități recreative, senzoriale, de informare ce te vor îmbogăți cu adevărat iar la revenirea acasă te vei simți pe deplin satisfăcut.
Exemple de Vacanțe tematice: Turismul gastronomic, turismul religios, turismul istoric, turismul de artă, wine turismul.
Acesta din urmă a început să prindă tot mai mult, escapadele în care explorezi  renumitele regiuni viticole cu ale lor crame au devenit adevărate experiențe în care degustarea unui vin de calitate și descoperirea secretelor oenologiei stârnesc pasiuni adevărate. 
Mai mult, acest tip de turism poate fi personalizat prin asocierea cu success cu activitățile de tip team building. Cei de la https://www.winesday.ro au cateva optiuni frumoase.

7. Weekend Spa & wellnes. Răsfăț așa cum meriți!

După o perioadă lungă de restricții, te gandești că meriți să te răsfeți într-un cadru      regal… doar viața-i scurtă! Așa că în tendințe vor fi wekendurile la Spa sau sejururile Wellness de 5-7 zile, experiențe reconfortante și revitalizante ce-ți vor restabili imediat starea de bine. Fie că alegi să te bucuri de un astfel de pachet în străinătate sau în România, opțiuni sunt suficiente pentru fiecare pretenție.

Dacă am privi propria viață ca pe o religie personală, dacă am permite propriei existenței     să se desfășoare pur și simplu, atunci am putea experimenta ceea ce credem că merităm!

Mă poți găsi și aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
0Like2Love0Haha0Wow0Sad0Angry