7 Plaje periculoase din întreaga Lume

Atunci când ne gândim la vacanța de vară, instantaneu gândurile ne poartă spre cele mai însorite plaje, spre apa cea mai blândă și spre cele mai pitorești peisaje, Cu toate acestea, există locuri în lum ce nu sunt atât de binecuvântate sau atât de primitoare pentru turiști, din contră, unele locuri pot fi cu adevărat periculoase și chiar dacă peisajul pare idilic, realitatea este că ambientul pe unele dintre astfel de plaje este atât de ostil încât nici o plimbare până acolo nu este binevenită!
Mai jos voi enumera șapte astfel de locuri în lume: 

1. PRAIA DO NORTE, NAZARE PORTUGALIA 

Este cunoscut faptul ca plajele din Nazare, Portugalia sunt preferate de surferi, însă uneori valurile ating înălțimi uriașe și pot deveni cu adevărat periculoase. Motivul pentru care valurile uriașe sunt cele mai mari din lume se datorează reliefului subacvatic, în largul coastei orașului se află cel mai mare râu subacvatic din Europa numit Canionul Nazare ce arată ca o săgeată ce se întinde la 200 de kilometri de pe câmpia abisală a Oceanului Atlantic până la coasta din Nazare și se termină la doar 800 de metri de plajele orașului. Adâncimea canionului pe întreaga lungime variază de la 5 kilometri în ocean până la 45 de metri în apropierea coastei din Nazare, astfel energia oceanului este concentrată și amplificată într-un canion îngust, generând valuri uriașe ce pot fi fatale chiar și pentru cei mai experimentați surferi.  Cu toate acestea pe 18 Ianuarie 2018, Maya Gabeira a stabilit un nou record Mondial în domeniu după ce a cucerit cel mai mare val masurând 20,7m.

2. STAITHES, UK

Deși nu este vizil, aceasta zonă este dăunătoare iar înotul poate provoca diaree acută, ecoli, meningită, febră tifoidă și hepatită A.
Această plajă din Yorkshire a fost descrisă ca fiind una dintre cele mai rău poluate din Europa, nereușind să atingă standardele UE pentru curățenie rămânând în continuare pe lista de „înot interzis”.
Poluarea se crede a fi cauzată de scurgerea apelor uzate din fermă în port.
Staithes este locul în care parcul național Moors North York întâlnește marea și stâncile înalte, stâncoase sunt în conformitate cu peisajul înconjurător. Această porțiune de coastă este uneori denumită Coasta Dinozaurului fiind un loc popular pentru vânătorii de fosile. 

3. KILAUEA, HAWAII

Kilauea este acea plajă unde niciun fel de protecție solară nu funcționează!
Marea plajă de nisip negru  de pe țărmul nord al Kauai, cea mai mare insulă din Hawaii, este o bijuterie ascunsă iar cu toate acestea, vulcanul Kilauea din apropiere este unul dintre cei mai activi și distructivi din lume transformând zona într-un loc foarte ostil unde este recomandat ca vizita să nu dureze mai mult decât o privire rapida sau cât pentru o poză pentru amintire!
Vulcanul este activ di 1983 iar lava se scurge pe o suprafață de 6,5 mile ceea ce face ca apa de pe plajă să fiarbă la propriu.

4. BIKINI ATOLL, U.S. MARSHALL ISLANDS 

Poate vă întrebați ce este atât de periculos la aceasta parte paradisiacă a lumii? Eii bine, între anii 1946 – 1958, Statele Unite au efectuat 67 de teste nucleare în Insulele Marshall iar lucrurile au mers și mai departe… Pentagonul fiind responsabil de aruncarea de arme biologice pe insule.

Cel mai cunoscut test a fost in anii ’50 și este vorba de faimosul proiect Castle Bravo (01 martie 1954) când a avut loc cea mai mare explozie efectuată vredată. Urmările le putem deduce fiecare, în zonă a apărut o mare cantitate de radioactivitate care a contaminat zona înconjurătoare transformând Atolul Bikini intr-o arie periculoasa și de nelocuibil. Cu toate acestea, recent a devenit o destinație populară, insă turiștii sunt sfătuiți să nu mănânce sau să îndepărteze nimic de acolo, deoarece poate fi contaminat.

5. SHENZHEN BEACH, CHINA 

Când ne gândim la plaje periculoase, ne gândim la curenți uriași, niște animale care mănâncă oameni sau creaturi înțepătoareCu toate acestea, exista plaje în lume care au dus la o serie de tragedii prin supraaglomerare… este și cazul plajei Shenzhen.
Situată chiar la granița Chinei cu Hong Kong, plaja Shenzhen este foarte aglomerată acest lucru ducând la o serie de tragedii prin înecare, victime fiind mai ales copii cu varstele cuprinse între 1 – 14 ani – principala cauză de deces a copiilor chinezi!

6. CHOWPATTY BEACH, MUMBAY 

Este cunoscut faptul că India este o țară departe de a fi considerată curată iar când te gândești la o plajă, îți vin în minte cuvinte precum: frumos, limpede, insorit, auriu, alb, dar asta nu se aplică și plajei Chowpatty din Mumbay. Această plajă este considerată cea mai poluată din lume și cu siguranță nu ți-ai dori să înoți în apele murdare de unde poși căpăta diverse boli. Cu toate acestea în luna Septembrie, mulți localnici vin aici să sărbătorească festivalul hindus din Ganesha Chaturthi.

7. SECOND BEACH, SOUTH AFRICA 

Western Cape din Africa de Sud este una dintre cele mai frumoase zone din lume și găzduiește un oraș numit Port St. John’s, care are mai multe plaje, inclusiv Second Beac ce reprezintă sufletul Port St. John’s. Această plajă este renumită pentru atacurile de rechini, majoritatea fiind cauzate de rechinul taur letal.
În ultimii 5 ani rechinii taur au omorât  8 oameni, acest lucru te va face să te gândești de două ori dacă vrei să mergi pe această plajă.

Dacă ți-a plăcut informația, poti împărtăși cu un share!

Mă poți găsi aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
2Like1Love0Haha1Wow0Sad0Angry