Abramovici revine la Moscova

Miliardarul rus Roman Abramovici a sosit marți la Moscova, după ce guvernul spaniol a confiscat mai multe bunuri aparținând „oligarhilor” din Rusia, iar UE se pregătește să interzică exporturile de bunuri de lux.

Abramovici a aterizat la Moscova marți dimineață, după ce a decolat de la Istanbul cu avionul său privat, potrivit datelor FLIGHTRADAR24. O sursă din anturajul lui a declarat că el nu se afla în Rusia pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin.

Abramovici este numai unul dintre numeroșii oameni de afaceri ruși luați în vizor de autoritățile occidentale, ale căror proprietăți sunt confiscate sub pretextul unor sancțiuni aplicate statului rus.

Ziarul german Bild a relatat că Abramovici s-a întâlnit cu fostul cancelar Gerhard Schroeder la Moscova joi seara, înainte ca Schroeder să se întâlnească cu Putin.

Abramovici a declarat săptămâna trecută că vinde clubul de fotbal Chelsea, dar după ce a fost vizat de sancțiunile britanice, această vânzare este acum suspendată. Chelsea funcționează sub o licență guvernamentală specială, iar conducerea Premier League l-a descalificat ca director al clubului.

Iahtul Solaris al lui Abramovici, în valoare de 600 de milioane de dolari, care naviga marți dimineață în apropiere de coasta Albaniei este de asemenea luat în vizor de autoritățile europene în vederea confiscării sumare.

(sursa foto: en.as.com)

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry