Actualizarea condițiilor de călătorie

Austria
Începând cu 15.01.2021 persoanele ce călătoresc în Austria sunt nevoite să completeze online documentul Pre Travel Clearance – PTC. Înregistrarea va fi făcută aici: https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html.
Pe lângă înregistrarea PTC, cetățenii români ce vor intra în Austria vor fi supuse carantinării pentru a perioadă de 10 zile. Dacă se va prezenta un test PCR cu rezultat negativ, carantina va fi redusă la 5 zile.

Ungaria 

Pe teritoriul Ungariei esteinstauratăstarea de urgență până la 08.02.2021.
Călătoriile turististice și neesențiale sunt interzise, cetățenilor străini nefiindu-le permis accesul, excepție fac: trasporturile de marfuri, posesorii de pasaport diplomatic, persoanele care la intrarea in Ungaria certifică că au fost infectate cu COVID-19 în termen de 6 luni înainte de data cererii de trecere a frontierei și în prezent sunt vindicate.

Italia
Stare de urgență până la 31.01.2021.

Persoanele ce vor să intre pe teritoriul Italiei, au obligația să prezinte test PCR cu rezultat negativ cu 48 ore înainte de intrarea în țară, în caz contrar este necesară autoizolarea pentru 14 zile după această perioadă,

Spania
Stare de urgență până la 09.05.2021.
Persoanele ce vor să călătorească pe teritoriul spaniol vor prezenta un test molecular cu rezultat negativ Covid19, test efectuat cu maxim 72 ore inainte de a intra în țară. Deasemenea este necesara completarea formularului FCS (aici formularul https://www.spth.gob.es) privind starea de sănătate, QR-ul obținut pe email se va prezenta la frontieră.

Marea Britanie
Persoanele ce călătoresc în Marea Britanie (Anglia, Scoția, Irlanda de Nordm Țara Galilor) sunt supuse autoizolării pentru 10 zile. Începând cu data de 18 ianuarie 2021 toți cei ce sosesc în Anglia trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 3 zile anterior intrării în Anglia. 

Grecia
Lockdown total până la 21.01.2021.

Călătoriile în scop turistic nu sunt premise momentan. Persoanele care doresc să intre pe teritoriul Greciei se vor supune carantinei obligatorii pentru o perioadă de 7 zile, Persoanele care sosesc în Republica Elenă pentru o ședere mai mică de 7 zile, trebuie să stea în autoizolare pe întreaga perioadă în care se află pe teritoriul elen. 
Părăsirea domiciliului se va face prin transmiterea în avans a unui sms la nr de telefon 13033.

Prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii este o altă condiție de access în Grecia.

Cehia
Stare de urgență până la 22.01.2021.
Călătoriile în scop turistic sunt interzise. Cetățenii români pot călători doar cu motiv bine întemeiat (reședință, muncă, studii, spitalizare, etc) pe baza rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 ore și a completăriiîn avans a Formularului Locator Form pe care îl găsiți aici https://plf.uzis.cz.
Sunt exceptați de la aceste obligații cetățenii români care călătoresc pentru cel mult 24 ore în Republica Cehă.

Germania
Statul german a declarat stare de pandemie, impunând o serie de restricții în ceea ce privește accesul pe teritoriul său. Astfel, începând cu 11.01.2021 cetățenilor ce intră în Rep. Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc”, inclusiv România în ultimele 10 zile înainte de sosire trebuie să prezinte un test PCR sau antigen negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul german sau să se testeze la cel mult 48 de ore după sosire. Perioada de carantină poate fi redusă la 5 zile dacăeste efectuat un nou test începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării.
Pe lângă test este necesară completarea online formularului Form Locator disponibil aici https://www.einreiseanmeldung.de/#/ sau varianta pdf https://www.bundesgesundheitsministerium.de/fileadmin/Dateien/3_Downloads/C/Coronavirus/Infoblatt/2020-11-06_Ersatzmitteilung_engl.pdf ce va fi listată și aratată la frontieră.

Danemarca

Până pe 07.02.2021 când vor fi noireglementări, persoanele care sosesc în Danemarca fără un motiv bine întemeiat trebuie să prezinte un test molecular sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.
Începând cu 11.01.2021, se permite intrarea în Danemarca persoanelor care prezintă un test pozitiv pentru infecția cu covid19, efectuat cu minimum 14 zile și maximum 8 săptămâni anterior îmbarcării în avion.
La intrarea în Danemarca, autoritățile daneze recomandă autoizolarea timp de 10 zile, carantina fiind redusă la dacă se va efectua în a 4a zi testul PCR și rezultatul va fi negativ.

Fiinlanda

Până la noi reglementări, până pe 09.02.2021 se mențin condițiile actuale de access în țară.
Deși restricțiile de intrare în Finlanda au fost parțial ridicate, modificate și extinse în conformitate cu decizia Guvernului, România a fost încadrată în grupul „statelor roșii”, cu o incidență a cazurilor de COVID-19. Astfel, pasagerilor care sosesc din aceste „state roșii” le sunt recomandate testarea la intrarea în Finlanda și, respectiv, carantina voluntară timp de 10 zile, la adresa de domiciliu sau reședință. Pasagerilor cu simptome vizibile le va fi impusă carantina timp de 14 zile.

Norvegia
România se află, la acest moment, pe lista statelor europene pentru care se menține obligativitatea intrării în carantină la domiciliu, pentru o perioadă de 10 zile la sosirea în Norvegia. Măsura carantinei poate fi încheiată după a 7-a zi, dacă persoana supusă acestei măsuri prezintă 2 teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2. Primul test trebuie efectuat în primele 3 zile de la intrare și cel de-al doilea în cea de-a 7-a zi (cel de-al doilea test trebuie să fie RT-PCR).
Accesul pe teritoriul Norvegiei se va face pe baza:
 –  Înregistării electronice prin completarea unui formular care se tipărește și apoi se prezintă poliției la trecerea frontierei, aici găsiși formularul: https://reg.entrynorway.no);
 –   Prezentarea unui test PCR sau antigen cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Norvegia (fără acest rezultat cetățenilor le este refuzat accesul în țară);
–    Testarea aleatorie la frontiera cu Norvegia sau pe aeroport. Copii cu vârstă sub 12 ani sunt exceptați de la această condiție dar și persoanele ce lucrează în domenii considerate esențiale, lucrătorii transfrontalieri, conducătorii auto care efectuează deplasări pe distanțe lungi și diplomați

Polonia
Călătorii care sosesc în Republica Polonă până la 31.01 2021, din statele membre UE, inclusiv România, prin intermediul transportului organizat (cu avionul sau autocarul), precum şi cetăţenii statelor membre UE care se deplasează în Polonia prin trecerea frontierei externe a UE (respectiv din Ucraina, Belarus sau Federaţia Rusă)trebuie să intre în carantină la o locație declarată la sosirepentru o perioadă de 10 zile, cu suportarea cheltuielilor aferente de către persoanele în cauză.
La intrarea în Republica Polonă, călătorii trebuie să furnizeze autorităţilor de frontieră adresa la care vor efectua carantina obligatorie, precum şi un număr de telefon de contact și să se deplaseze imediat la locuința declarată. Perioada de 10 zile de carantină va fi calculată începând cu ziua următoare intrării în acest stat.


Slovacia

Stare de urgență până la data de 07.02. 2021 și carantină strictă până la data de 24.01. 2021, orele 24:00 iar în unele regiuni ale țări carantina strictă se prelungește până pe 29.01.2021 (Nitra, Bratislava, Malacky, Senec, Pezinok, Nové Zámky, Banská Bystrica şi Brezno).
Călătoriile turistice nu sunt premise, cetățenii români pot intra pe teritoriul slovaciei doar pe baza unui test negativ Sars-cov-2 nu mai vechi de 72 de ore sau să intre în izolare la domiciliu sau la reşedinţa temporară (hotel, unitate de cazare etc.) şi să efectueze un test molecular tip RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, în Slovacia, nu mai devreme de a 5-a zi de izolare. Dacă persoanele în cauză sunt asimptomatice, acestea pot ieși din izolare după a 10-a zi, fără efectuarea testului molecular tip RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Slovenia
România se află cu întreg teritoriul pe lista roșie, atfella intrarea în Slovenia, persoanele ce intră în țară sunt obligate să se supună unei perioade de carantină de 10 zile la adresa de domiciliu declarată la frontier. Cheltuielile ocazionate de carantinare sunt suportate de către persoana în cauză. Este posibilă testarea pentru infecția cu SARS-CoV-2 în timpul perioadei de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, autoritatea competentă va anula decizia de carantinare, însă numai după efectuarea a cel puțin 5 zile de carantină.


Croația

Autoritatea Națională de Protecție Civilă din Republica Croația a prelungit, până la 31.01 2021, măsura obligativității prezentării la intrarea pe teritoriul Republicii Croația, de către cetățenii străini care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, a unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 ore anterior intrării sau de a efectua un test PCR după intrarea în Republica Croaţia, pe cheltuială proprie, cu obligația de a intra în autoizolare până la primirea unui rezultat negativ.

Cipru
Carantină totală(lockdown) până șa 31.01.2021, orele 24:00.
Călătoriile în scop turistic sunt interzise.
Toate persoanele care intră în Republica Cipru 
cu un motiv bine întemeiat trebuie să prezinte o autorizație de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizația presupune completarea electronică a unui chestionar COVID-19 și introducerea datelor de zbor și poate fi găsită aici  https://cyprusflightpass.gov.cy


Muntenegru

Restricții de călătorie pânăla 26.01.2021 cu posibilitatea de prelungire, Nu sunt acceptate deplasările turistice.
Cetățenii români ce vor să intre în Muntenegru au nevoie de un motiv bine întemeiat iar la graniță trebuie să prezinte
testul molecular PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării în Muntenegru. Copii cu vârsta mai mică de 5 ani sunt exceptați de la această măsură.


Malta
Cetățenii români ce vor să intre în Malta trebuie să prezinte testul molecular PCR cu rezultat negativ, efectuat cu
maximum 72 de ore anterior intrării în țară în caz contrar aceștia având obligația fie de a efectua un test, fie de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile.
Alte condiții de access pe teritoriul Republicii Malteze:
      –  Completarea formularului pdf a Declarației călătorului – Travel Declaration Form.
Aceasta se listează si se prezintă autorităților la frontieră

https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/07/Public-Health-Travel-Declaration-Form-2020_RZA_updated.pdf
    –    Completarea formularului de localizare apasagerului – Passenger Locator Form, se listează si se prezintă autorităților la frontieră

https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/06/Public-Health-Passenger-Locator-Form.pdf

Sursa www.mae.ro 

              Dacă ți se pare utilă informația o poți împărtăși cu un share iar dacă ai nevoie  de alte lămuriri/informații îmi poți lăsa un comment în partea de jos a articolului sau mă poți găsi  aici

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry