Amintirile copilăriei într-o farfurie

Ardeii umpluti miros a vara, a vacante la bunica, cu de-a v-ati ascunselea pana tarziu in noapte, cu prietenii sincere si frumoase.Mai nou, ardeii umpluti miros si a sanatate, vitamine, minerale, fibre si multi antioxidanti.

🌶 Ardeiul gras este bogat in vitaminele C, B6, B9, E, K1, minerale (potasiu, magneziu), fibre alimentare si antioxidanti (betacaroten, luteina, quercetina, luteolina). Are putine calorii (27 Kcal/100g) si grasimi (0.2g/100g), mentine sanatatea pielii, oaselor si a ochilor, asigura absorbtia optima a fierului, intensifica arderile si creste metabolismul, sustine sistemul nervos si regenerarea celulara, previne imbatranirea prematura si sustine sanatatea inimii.

🍚 Bulgurul, un amestec de diferite tipuri de boabe de grau macinate mare, contine fibre, proteine, vitamine din grupul B si minerale (fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si sodiu). Este nutritiv, previne constipatia, aparitia bolilor cardiovasculare si a anemie, ajuta la functionarea corecta a creierului si a muschilor si la transformarea mancarii in energie.

🥕 Morcovii sunt plini de betacaroten (precursor al vitaminei A), vitaminele C, B6, B7 si K, potasiu, fibre si antioxidanti contribuind la mentinerea sanatatii ochilor, a inimii si a unui nivel optim de colesterol, ne intareste sistemul imunitar, protejeaza celulele pielii si lupta impotriva radicalilor liberi.

🍅 Rosiile contin betacaroten (precursor al vitaminei A), vitaminele C, B1, B3, B6, B7, E, K, minerale (magneziu, fier si zinc), fibre si antioxidanti (luteina si licopenul). Mentin oasele sanatoase intarziind instalarea osteoporozei, contribuie la mentinerea pielii, unghiilor si a parului sanatoase si frumoase, reduc nivelul colesterolului si echilibreaza tensiunea arteriala.

Reteta pentru ardei umpluti cu bulgur si morcovi:

Ingrediente:

5 ardei grasi galbeni

100g morcovi

1 ardei rosu

125g bulgur

3 fire de ceapa verde

3 rosii

1 lingura de ulei

1 legatura de patrunjel

sare si piper (dupa gust)

 Mod de preparare:

1. Punem bulgurul la inmuiat in 250g apa calduta timp de 30 de minute.

2. Radem morcovul pe razatoarea mare, taiem ceapa si patrunjelul.

3. Amestecam 3/4 din morcovul ras cu ceapa si uleiul, intr-o tigaie, la foc mediu, timp de 2-3 minute.

4. Adaugam bulgurul, patrunjelul, sarea si piperul peste amestecul din tigaie si oprim focul.

5. Umplem ardeii curatati de cotor si seminte cu amestecul din tigaie si ii punem intr-o oala sau vas de yena.

6. Blenduim rosiile si le amestecam cu restul de morcov ras si cu ardeiul rosu taiat cubulete.

7. Turnam amestecul peste ardei si completam 1 cana de apa.

8. Punem oala/vasul de yena in cuptorul preincalzit si ii lasam la facut aproximativ 45 de minute (pana se inmoaie ardeii).

Calcul caloric per portie (250g):

Kcal: 275

Proteine: 11g

Lipide:5.5g

Carbohidrati: 51g

Fibre:8g

Sânziana Mițurca

Coach de Nutriție

Tell Us What You Think
1Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

0 Comment

Leave a comment