Astrologia bate filmul!

Dacă ziua de azi și cea de mâine ar avea un scenariu de film, cel mai potrivit ar fi The Hangover (Marea Mahmureală parcă se traduce la noi). Înainte să vă explic de ce, țin să menționez că am văzut doar unul dintre filme și nici nu mai știu pe care. Am reținut doar ideea de bază și e suficientă.

Așadar, avem niște băieți care se îmbată grav de tot și când se trezesc a doua zi încep să investigheze ce anume au făcut în timpul beției și afla că au trecut printr-o grămadă de aventuri și e nevoie să continue să facă asta, ca să încheie teferi povestea. 

Mbuuuun. Și-acum grefa astrologică pe acest scenariu.

Facilitatorii beției de pomină: Neptun și Mercur, aflați astăzi în aspect de trigon. 

În mod obișnuit, aceste planete au naturi foarte diferite. Mercur e mintea logica, rațională, comunicarea verbala, în timp ce Neptun e cu spiritualitate, conectare cu Divinul, iubire necondiționată și astea. Însă aspectul de trigon le face să se armonizeze și scoate din ele partea comună. 

Ambele planete au și valența de trickster, de joker…de Loki, dacă tot facem referire la filme. Mercur guvernează și hoții, de exemplu și e mare amator de păcăleli. Neptun uneori aduce conectarea cu Divinul prin metode mai neortodoxe, ca să zic așa. Printre care beția, nebunia, consumul de droguri, iluzia – escapismul de toate felurile.

Scena e cam așa: merge vioi Mercur al nostru în treaba lui și la un colț de strada, învăluit de ceață și mister, dă de Neptun care îi zâmbește șăgalnic și îi spune că are o băutură mega extra nemaiîntâlnită. Mercur, curiozitatea întruchipată, înnebunește. Ce logică?! Ce treabă?! Să mai muncească și alții, că el e sătul de înotat prin emoțiile Racului. Primește darul lui Neptun și bea.

A doua zi – căutarea de explicații: Mercur în opoziție cu Pluto (aspect care se formează mâine).

Se trezește Mercur al nostru cu rața în gura și se jura că nu mai…bea niciodată de la Neptun. Apoi se întreabă chiaun și mahmur ce-i cu rața aia? El unde este? De ce? Cum a ajuns acolo? Mai că-i da o lacrimă, când aude o voce de peste drum: “Eu am văzut tot! Vrei să afli?!”

Mercur e îngrozit! Fiorii aia pe șira spinării îi are doar de la Pluto.

Pluto continuă: “Eu pot să te învăț cum să urmărești indiciile, să unești punctele intre ele că să recreezi imaginea de ansamblu, exact ca un detectiv. Trebuie să investighezi, să sapi, să răscolești, să te dedici cu totul, să uiți de restul și să te arunci în adâncuri.”

“Mda…și să rămân pe-acolo, dacă se poate…” comentează Mercur în barbă. 

“Ce-ai zis?” 

“Spuneam că are sens, e logic ce spui; să analizez e ceva ce pot face foarte bine. Dar Pluto, toată lumea știe că tu ești Stăpânul Lumii de Jos, că tu guvernezi umbrele și tot ce este reprimat, că o cam dai în obsesie și manipulare și aș vrea să lămurim că eu nu sunt așa, eu nu am treabă cu lumea ta”

Fără să clipească măcar, Pluto se întoarce și pleacă. “Faci cum vrei. Eu am văzut tot”.

“…și totuși asta e cea mai bună strategie. FIR-AAAAAAAAAAARRRRR!!!!” pufnește Mercur pentru sine, se mai scutură o data de la fiorii de pe şira spinării și se pune pe investigat, pe documentat, pe cercetat. 

Descoperirea aventurilor anterioare: Soarele în cuadratura cu Uranus, aspect activ până miercuri.

Daca Mercur este mintea logica, Uranus este octava superioara a acestuia – Mintea Divina. Adică acea funcție a noastră de a integra în procesul de analiză informații și elemente non-fizice și care nu pot fi cuantificate, cum ar fi intuiția și credința. 

Uranus reprezintă nivelul de Vizionar, care poate gândi, percepe, calcula folosind coordonate care încă nu există. Funcționează cam ca un arhitect care are viziunea unei clădiri înainte că ea să fie construită, care poate discerne impactul ei asupra locului în care vă fi construită – se potrivește cu peisajul? Cum bate viscolul în ea iarna? E bun terenul pentru acest tip de clădire? 

Ca acest rol să poată fi îndeplinit, Uranus adesea funcționează ca un revoluționar, ca un rebel, ca un anarhist. Adică influența lui ne pune în situații radicale, extreme, absolut neașteptate, în care vechile coordonate pe care funcționăm să nu mai existe. 

De ce? Pentru că nu poți concepe o clădire, daca tu n-ai ieșit în viața ta dintr-o cameră. Nu poți să știi cum face față la un cutremur daca nu testezi rezistența ei. Nu poți inova daca nu experimentezi resurse/metode noi. Nu poți spune, ca Mercur, că nu ai treaba cu umbrele și reprimarea până nu intri în lumea lui Pluto.

Aspectul de cuadratură este unul tensionat, care cere să învățam ceva de la cele două energii. Și dacă nu luăm aminte la asta, ceva o să bubuie, că așa face Uranus când e ținut cu capul la cutie prea multă vreme.

La fel cum au pățit și băieții din film. În viețile lor obișnuite, organizate și corecte nu exista loc de manifestare pentru rebeliune, pentru excentricitate, pentru neașteptat. Dacă îmi amintesc eu bine, cel mai “cuminte” dintre ei a făcut cele mai mari năzdravanii în timpul beției și la întoarcere a avut cele mai mari schimbări în viață. Mărturisesc că nu îmi amintesc cum au fost, dar îndrăznesc să cred că benefice, eliberatoare pentru că e o comedie 😀 

Invitația acestui text (Ha! Daca stau bine să mă gândesc, asta e și invitația filmului, din moment ce are și continuare) este să folosim aceste zile pentru a scoate la iveală aventurierul, exploratorul, excentricul, rebelul (Uranus) din noi în mod conștient (Soare), să îi ascultam povestea și ideile (Mercur) și să vedem ce anume putem învăța de la el, ce resurse nebănuite ne dezvăluie (căci umbrele fix asta sunt – parți reprimate, care ajung să nu fie folosite pentru că așa zice Frica).

Suntem în plin sezon de Leu, așadar să folosim metode leoniene de a scoate uranianul din noi, profitând de faptul că Mercur a luat momeala lui Neptun (adică azi mintea logică a luat o pauză mica). Să ne imaginăm, să ne jucam de-a, să desenam, să cântam, să croșetam (Leu) că evadăm, că ne eliberam, că inovăm, că schimbăm radical, că avem o viziune (Uranus). 

Putem să mergem și pe mâna lui Neptun – să bem și să lasăm gura să vorbească fară noi (și analizam mâine ce am avut de zis), să facem o meditație, să umplem cada cu apa + 2 pumni de sare (de murături, de oricare avem) și să ne uitam pe pereți…sau la un film sau la o lumânare sau la cum se stafidește pielea.

Să dormim de-a curmezişu’ sau pe cealaltă parte a patului, să mâncam ce n-am mai mâncat, să gătim altfel, să îmbrăcăm hainele pe care nu le-am purtat sau să încercam un parfum nou (astea sunt de Taur, unde se află Uranus acum).

Hmm, să îmi urmez propriul sfat și să dau exemple excentrice: ai casa ta ca să “umbli în fundul gol prin ea când ai tu chef”? Pai să faci asta. Te enervează tacâmurile? Mănâncă cu mâna. Ziceam de parfum – nu folosi deloc parfum zilele astea. Schimbă fontul la emailuri. Cred că e clară ideea.

Fă ceva și vezi cum te simți, căci tranzitul ăsta e scurt, dar efectele sunt de durată!

Andra Florea

Astrolog

Tell Us What You Think
0Like2Love0Haha0Wow0Sad0Angry