Atac pe toate fronturile?

Dimineața zilei de astăzi începe cu un comunicat al Ministerului Public:

„Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov aduce la cunoștința opinie publice următoarele: 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus trimiterea în judecată a inculpatului G.A.A., la data faptei vicepreşedintele Consililului Judeţean Braşov, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 1 C. pen. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: 

În data de 24.02.2019, în jurul orei 00:50, inculpatul a condus autoturismul marca Dacia Duster cu numărul de înmatriculare BV – 97 – CJB pe str. 13 Decembrie din mun. Braşov, având o îmbibaţie alcoolică de 2,26 g/l alcool pur în sânge.”

Știrea în sine nu este o surpriză. Atunci când cineva este prins de poliție la volan cu o îmbibație atât de mare de alcool în sânge, concluzia nu poate fi decât trimiterea în judecată.

Întrebările sunt altele: pentru o faptă ce pare a fi atât de clară, de ce a durat ancheta mai mult de un an?

De ce are loc trimiterea în judecată tocmai în acest moment de „stare de alertă”?

Cum de domnul Adrian Gabor nu s-a gândit să renunțe la funcția publică, pe care o deține, din moment ce a fost surprins băut la volan, o faptă cât se poate de reprobabilă și aflată în evidentă contradicție cu așteptările legate de moralitate și verticalitate asociate funcției, pe care o deține?

Și ultima, dar poate cea mai importantă dintre întrebări: cât de puternic va afecta această trimitere în judecată puterea Președintelui Consiliului Județean în interiorul partidului, dat fiind faptul că principalul pol de putere opus dânsului, din interiorul partidului, a scăpat de pericolul unei condamnări penale?

Remus Rădoiu

Publisher

Tell Us What You Think
3Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

1 Comment

 • Agache Aurel Dionisie
  Posted May 20, 2020 10:11 am 0Likes

  1. ”Cum de domnul Adrian Gabor nu s-a gândit să renunțe la funcția publică, pe care o deține, din moment ce a fost surprins băut la volan, o faptă cât se poate de reprobabilă și aflată în evidentă contradicție cu așteptările legate de moralitate și verticalitate asociate funcției, pe care o deține?”
  Răspuns: Fiindcă la PNL Brașov interesele de grup și clientelare sunt mai puternice decât criteriile de moralitate.

  2. ”Și ultima, dar poate cea mai importantă dintre întrebări: cât de puternic va afecta această trimitere în judecată puterea Președintelui Consiliului Județean în interiorul partidului, dat fiind faptul că principalul pol de putere opus dânsului, din interiorul partidului, a scăpat de pericolul unei condamnări penale? ”
  Adrian Oprică – câinele de pază a lui george Scripcaru a fost condamnat pentru aceeași infracțiune și este președintele filialei municipiului Brașov. Este ”reabilitat”. Deci în interiorul PNL Brașov acest subiect nu poate avea relevanță cât în fiecare din tabere există bețivi notorii la conducere.

Comments are closed.