Azil politic pentru Julian Assange

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, în vârstă de 49, poate privi din nou cu mai multă încredere spre viitor.

După vestea bună primită din arestul în care se află în Marea Britanie, conform căreia cererea de extrădare în SUA a fost respinsă, o nouă știre face înconjurul mapamondului: Mexicul s-a decis să îi ofere azil politic.

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a declarat că va comunica autorităților britanice și pe canalele oficiale dorința Mexicului de a-l primi pe Assange. Referitor la decizia de respingere a cererii de extrădare de către justiția britanică, Obrador declara: „Un triumf al justiției.”

Bineînțeles că oferta nu a fost apreciată de vecinul nordic al Mexicului, Ministerul Justiției din SUA fiind „extrem de dezamăgit” de decizia instanțelor britanice, exprimându-și în același timp intenția de a continua eforturile de extrădare pe alte căi juridice.

Extrădarea australianului Assange către SUA ar atrage după sine judecarea acestuia pentru spionaj, după ce organizația condusă de el a divulgat prin intermediul site-ului wikileaks mai multe documente secrete cu privire la activitățile internaționale ale SUA, printre altele și în România.

Redacția BraovPress

(sursa foto)

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry