Blat între USR și AUR?

Ce alt motiv ar avea USR în a-și submina propria poziție? Ce altceva ar putea să determine conducerea USR în a numi în cea de-a doua funcție din stat o doamnă care s-a remarcat numai printr-o prestație cel puțin lamentabilă în funcția de Ministru al Finanțelor și printr-o declarație demnă de perioada medievală târzie: „sunt săraci și mulți și toți știu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“.

„Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac”. Contrar aparențelor, declarația aceasta nu îi aparține tot doamnei Anca Dragu, ci controversatei regine Maria Antoaneta a Franței. Spre deosebire de Maria Antoaneta, al cărei sânge albastru își avea originile în casele imperiale ale Europei, doamna Dragu și-a cultivat disprețul nobiliar față de semeni în funcțiile deținute în diferitele multinaționale, cea mai recentă fiind cea de director general adjunct la E.ON Gaz. De la înălțimea acestei funcții nu avea cum să nu considere că și un salariu de doi lei ar fi mai mult decât suficient românului obișnuit.

Iar atitudinea acestui personaj a fost confirmată prin susținerea de către USR și numirea în funcția de Președinte al Senatului.

Al doilea personaj pitoresc este noul Ministru al Justiției. Și el este membru USR, remarcându-se prin falsul făcut în declarații, pentru a obține o locuință ANL.

Noul Ministru al Justiției a declarat că suferă de un handicap grav (deși actele medicale infirmă acest lucru) și că necesită însoțitor, precum și că lucra la o instituție publică, deși era avocat. A susținut că îi plătește tatălui său o chirie de 10 RON pentru a locui în apartament și a ascuns din declarație o parte din veniturile sale.

Dacă dl. Stelian Ion a fost dispus să facă mai multe declarații în fals (conform Newsweek) pentru a obține o amărâtă de garsonieră ANL, iar răspunsul său la întrebările jurnaliștilor a fost „nu îmi aduc aminte”, ce așteptări putem avea de la el din funcția de Ministru al Justiției?

În situația în care unele dintre cele mai grele „meciuri” din Justiția Română se desfășoară în zilele acestea, în situația în care avocați sunt condamnați pentru faptul că își fac meseria, iar structura Ministerului Justiției se dorește modificată prin lege, expunând judecătorii la presiunile Parchetelor, în fruntea acestui minister extrem de important este numit …. dl. Stelian Ion. Proprietar fraudulos de garsonieră ANL.

Văzând aceste decizii absolut neinspirate ale conducerii USR, nu aveam cum să nu mă întreb, de ce au făcut-o. Răspunsul a venit destul de rapid, sub forma unui sondaj CURS: PSD 35%, PNL 26%, AUR 15%, USR 14%.

Deci, conducerea USR contribuie activ la creșterea procentajelor AUR, iar catastrofele promovate pe funcțiile de Ministru al Justiției și de Președinte al Senatului sunt doar o parte din acest joc de culise.

Sau, poate că își doresc să coboare în jurul a 5%, pentru a putea adopta mai apoi strategia de „underdog” în lupta politică.

Indiferent care ar fi motivele, ce se află la baza deciziilor mai mult decât neinspirate ale conducerii USR, un lucru este clar: ajunsă la guvernare USR nu se distinge prin nimic de vechile partide de pe scena politică românească, iar metehnele acestora au fost adoptate rapid.

Erodarea electorală a USR este evidentă, iar lipsa lor de viziune nu mai surprinde pe nimeni. Se pare că singurul aport, pe care îl mai aduce USR la momentul actual este creșterea punctajelor electorale ale AUR, care prin comparație începe să devină mai ușor de acceptat.

Remus Rădoiu

Publisher

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry