Boris Johnson în vizită la Kiev

Ziarele (mai ales cele insulare) nu mai prididesc în a-l lăuda pe Premierul Marii Britanii pentru vizita făcută la Kiev și ajutorul militar promis. Nu vreau să insist asupra faptului că furnizarea de armament unei părți beligerante nu asigură decât creșterea numărului de victime și nu o soluție a conflictului. Acest lucru este evident pentru oricine.

Ce mi se pare mai interesant este că Boris Johnson a reușit din nou să fenteze un scandal politic, asta după ce era investigat pentru faptul că participa la petreceri în timp ce britanicii erau închiși în case și supuși unei izolări draconice.

Acesta este însă doar cel mai recent scandal. Alte peste 50 de scandaluri legate de cariera lui puteți găsi aici și aici.

Ele variază de la diferite acuzații (bine fundamentate) de corupție și trafic de influență, la favoritisme, incompetență și chiar utilizarea violenței împotriva unor jurnaliști.

A reușit să pună în pericol o mamă aflată în închisoare în Iran, a intervenit personal pentru salvarea a 173 de animale de companie din Afganistan în detrimentul cetățenilor și colaboratorilor, unii fiind capturați de către talibani.

Diamantul din diadema lui de om politic este reprezentat însă de modul în care a gestionat Brexit, punând pe butuci întregi ramuri industriale ale Marii Britanii.

Chiar în timp ce se afla la Kiev, manifestații semnificative se desfășurau în fața reședinței sale din Londra, cetățenii exprimându-și nemulțumirea față de creșterea cu peste 53% a costurilor cu energia și combustibilii.

Premierul Johnson avea însă alte priorități: dirijarea a sute de milioane de lire sterline către Ucraina.

În continuare găsiți coperțile marilor jurnale britanice. Nu vă lăsați însă induși în eroare. Faptul că îl laudă la unison pe Boris Johnson nu înseamnă că presa ar fi aservită. Ei gândesc numai la fel… fără nicio voce contrară.

Remus Rădoiu

Publisher

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry