Brașovul, un oraș fără primar

În vara anului trecut, când brașovenii și-au ales primarul, iarna era departe și nimeni nu se gândea la ninsoare. Precum în fabula referitoare la greiere și la furnică, brașovenii s-au decis în favoarea greierelui, care, lipsit de talent, înclinație sau experiență organizatorică, era de-a dreptul amuzant când purta bentițe de unicorn și se juca cu fetița în curte sau când dansa cu ea, sau când se spălau pe mânuțe.

Unei majorități dintre brașoveni li sa părut un astfel de personaj potrivit ca principal edil al unuia dintre cele mai mari municipii ale țării. Și, deloc surprinzător, primarul Coliban confirmă: adică dincolo de filmulețe pe Facebook și idei mărețe… mai nimic. De luni de zile.

A fost ajutat și de iarna blândă, care aproape că nu a pus probleme. Dar iată că, atât ninsorile din luna martie, cât și cea de astăzi, de început de aprilie, ne arată capacitatea reală a primarului: zero.

Încă de la prima oră a dimineții primim fotografii cu drumuri care nu sunt deszăpezite, cu mașini blocate în trafic sau derapând și cu stratul de gheață format pe sub zăpada proaspăt depusă. Și toți brașovenii deplâng un lucru: unde sunt utilajele?

În mod normal primarul ar trebui să fie deja pe teren și să se asigure de calitatea deszăpezirii. Ar trebui să fi făcut asta de la prima oră a dimineții, înainte ca viețile concetățenilor săi să fie puse în pericol.

Dar, din nou, deloc surprinzător, dl. primar Coliban (foto 1) este absent. Oare o fi delegat și aceste atribuții drei. viceprimar Boghiu?

Foto 1

Ce le rămâne de făcut brașovenilor blocați în trafic, implicați în accidente sau pur și simplu întârziați la serviciu (cei, care mai au luxul unui serviciu după un an de pandemie prost guvernată)? Să se amuze cu filmulețele de pe Facebook ale primarului și să aștepte primăvara, pentru că utilajele de deszăpezire par să fi fost scoase din funcțiune.

Remus Rădoiu

Publisher

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry