Budinca de mei – un mic dejun delicios și sănătos

O budinca de mei mancata sub  razele calde ale soarelui: ce mod minunat de a ne incepe ziua!!

Meiul este o pseudo-cereala cu multe beneficii pentru sanatate. contribuind la imbunatatirea digestiei, mentinerea greutatii sub control si a pielii sanatoase si luminoase.

Are un continut ridicat de proteine, fibre, vitamine (A, C, complexul), minerale (potasiu, fosfor, magneziu, mangan, cupru) si antioxidanti.

In plus,  nu contine gluten fiind o varianta foarte buna pentru persoanele cu intoleranta la gluten.

Principalul sau beneficiu este asupra digestiei: are efect de alcalinizare, putand fi consumat cu succes impotriva excesului de acid din stomac si combatand astfel indigestia cronica, gazele, balonarile, greata, ulceratiile stomacale si hiperaciditatea.

Mai mult decat atat, meiul:

☀️Contribuie la eliminarea toxinelor din organism datorita fibrelor si a quercitinei (un antioxidant care se gaseste si in usturoi, ceapa, praz, ceai verde, varza de Bruxelles, marar, mere, merisor, afine, sparanghel sau ardei iute);

☀️Tot fibrele contribuie si la mentinerea colesterolului scazut. Alaturi de magneziu si potasiu, acestea regleaza si presiunea sangelui, asigurandu-ne o inima sanatoasa;

☀️Stimuleaza productia naturala de insulina a organismului, prevenind astfel aparitia diabetului, datorita continutului ridicat de magneziu;

☀️Lupta impotriva anemiei datorita acidului folic si a fierului continute, care ajuta la formarea celulelor rosii din sange si la mentinerea hemoglobinei la un nivel scazut.

☀️Stimuleaza refacerea tesuturilor datorita fosforului continut care joaca un rol esential in regenerarea celulara;

☀️Ne ajuta sa avem pielea ferma si elastica, precum si parul sanatos datorita lizinei, prolinei (aminoacizi) si a vitaminelor C si E.

Reteta pentru budinca de mei:

Ingrediente:

150g mei

300 ml apa

1/2 lingurita coaja de lamaie

1 lingura gem de mere (fara zahar)

20g goji

20g miere

10g scortisoara

10g seminte de chia

un praf de sare

Mod de preparare:

1. Fierbem meiul la foc mic, in apa cu praful de sare, aproximativ 20 de minute.

2. Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam coaja de lamie si amestecam bine.

3. Adaugam restul ingredientelor si ne bucuram de gust.

Tip: puteti adauga orice fructe uscate/indulcitor /seminte preferati.

Calcul caloric per portie (250g):

Kcal: 495

Proteine: 13g

Lipide: 6g

Carbohidrati: 92g

Fibre: 11g

Sânziana Mițurca

Coach de Nutriție

Tell Us What You Think
0Like1Love0Haha0Wow0Sad0Angry

0 Comment

Leave a comment