Călătorim în sigurantă în Grecia!

04 Iulie 2020 este primul charter oficial spre Grecia și nu oriunde ci pe minunata Insulă Skiathos iar până atunci statul elen transmite noutăti ce vor intra în vigoare începand cu data de 1 Iulie 2020. 

Urmare acestei situatii provocate de pandemia noului coronavirus pe care încă o traversăm și având ca scop siguranța turiștilor și localnicilor în sezonul estival, autoritățile din Grecia au decis noi reguli de intrare în țară pentru turiști.

Începând cu data de 1 Iulie, pentru destinația Grecia, se impune completarea unui chestionar online, ce trebuie realizată cu cel puțin 48 de ore înainte de a ajunge pe teritoriul Greciei.

La finalizarea completării formularului se va primi pe email o confirmare de completare. Ulterior, se trimite un cod QR de către autoritățile grecești. 

Turiștii trebuie să aibă acest cod QR salvat pe telefon/printat pentru a fi prezentat la controlul vamal, la sosirea in Grecia. 

Formularul trebuie completat pentru fiecare persoana care calatoreste (inclusiv copii indiferent de varsta).

Formularul se acceseaza pe link-ul: https://travel.gov.gr

Completarea formularului se face exclusiv online, pe site-ul oficial: https://travel.gov.gr/#/. Pentru a facilita completarea acestui chestionat, agentiile de turism vin in sprijinul celor dornici de călătorii oferind acestora, la cerere, un ghid de completare.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
0Like2Love0Haha0Wow0Sad0Angry