Campanie de amenințări la adresa autorităților suedeze

Organizații islamiste care promovează violența au lansat o campanie prin care răspândesc informații false despre autoritățile și municipalitățile suedeze care ar răpi copii. Campania online este răspândită pe scară largă, iar comentariile postate pe aceste grupuri conțin amenințări cu acte de violență și acte teroriste.

– Este vorba de canale cu până la 17 milioane de urmăritori, audiența este potențial mai mare decât întreaga populația a Suediei, declara Mikael Tofvesson, șef de operațiuni la Agenția suedeză de Apărare Psihologică pentru postul național de televziune din Suedia, SVT.

Campania, lansată pe Twitter la sfârșitul lunii decembrie, se răspândește pe canalele vorbitoare de limbă arabă cu milioane de adepți. Potrivit Agenției pentru Apărare Psihologică, campania este adaptată tactic și folosește informația ca mijloc de putere pentru a induce în eroare.

În centrul campaniei se află filme false cu copii plângând și povestind cum au fost răpiți de la părinții lor de către autoritățile suedeze. Potrivit lui Mikael Tofvesson, au fost preluate o serie de cazuri diferite în care serviciile sociale au luat copiii în custodie în temeiul Legii privind îngrijirea minorilor (LVU) sau în care poliția a fost nevoită să intervină în familii. Apoi au adăugată propria analiză (falsă) a situației.

Îngrijorător este fenomenul, cu atât mai mult cu cât Suedia s-a mai confruntat cu atacuri motivate religios în trecut, comunitatea musulmană fiind una numeroasă în Suedia.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry