Cancelarul Austriei în vizită la Moscova

Cancelarul austriac Karl Nehammer intenționează să efectueze luni, 11.04.2022, o vizită la Moscova pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, a confirmat duminică pentru Reuters un purtător de cuvânt al cancelariei austriece.

Putem confirma că o vizită în planificată pentru luni”, a declarat purtătorul de cuvânt atunci când i s-a cerut să comenteze rapoartele corespunzătoare din mass-media austriacă.

Discuțiile dintre președintele rus Vladimir Putin și cancelarul austriac Karl Nehammer, au fost confirmate duminică și de secretarul de presă al președinției ruse, Dmitri Peskov, pentru TASS.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a purtat discuții telefonice cu cancelarul austriac Karl Nehammer înaintea vizitei acestuia la Moscova, a anunțat duminică biroul prezidențial turc.

„Liderii au discutat despre măsurile de îmbunătățire a relațiilor turco-austriece și despre chestiuni regionale, inclusiv despre războiul ruso-ucrainean. Președintele Erdogan și-a exprimat satisfacția în urma recentelor contacte la nivel înalt între Turcia și Austria. Președintele Erdogan a declarat că [Turcia] continuă să facă tot posibilul pentru a stabili pacea între Rusia și Ucraina”, a precizat comunicatul.

Trebuie adăugat faptul că Austria este dependentă în proporție de 80% de gazul importat din Rusia.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry