Colorăm iarna cu legume

Zilele acestea am simtit nevoia sa contrabalansez albul care a acoperit intreaga tara cu multa culoare in farfurie. Asa ca am aplelat la portocaliul cartofului dulce, verdele mazarii si al salatei, rosul rosiilor, galbenul porumbului si movul germenilor de ridiche.

Rezultatul a fost pe cat de frumos, pe atat de delicious si sanatos.

 Cartoful dulce contine multa vitamina A (120% din doza zilnica recomandata in aprox 100g), C, E, potasiu, calciu, fier si fibre, contribuind la imbunatatirea digestiei, stabilizarea nivelului de zahar din sange, micsorarea presiunii sanguine, mentinerea greutatii sub control, precum si la sanatatea si frumusetea pielii si parului.

 Mazarea este o leguminoasa bogata in proteine, vitaminele A, B1, B6, C si K, cu un continut mare de fibre si unul redus de grasimi. Sustine sanatatea oaselor si a inimii, are proprietati antiinflamatorii si ajuta la prevenirea semnelor imbatranirii premature.

 Rosiile sunt surse de fitonutrienti si antioxidanti, care ne ajuta sa luptam cu radicalii liberi, sustin dezvoltarea celulelor sanatoase si stopeaza multiplicarea celor cancerigene.

 Porumbul contine luteina si zeaxantina, doi antioxidanti foarte importanti pentru vedere si piele.

 Germeni de ridiche ne asigura vitamine (A, B1, B2, C, K, niacina) si minerale (potasiu, fier, sodiu, fosfor, magneziu, zinc si calciu), jucand un rol important pentru sanatatea pielii, scad tensiunea arteriala, imbunatatesc sanatatea cardiovasculara, intaresc oasele, detoxifica ficatul si stimuleaza digestia.

Reteta este simpla si, in plus, presupune folosirea cuptorului – o bucurie in perioada rece.

 Ingrediente:
1 cartof dulce
50g piure de mazare
50g sos de legume
4-5 rosii deshidratate
¼ cana porumb fiert
100g salata (eu am combinat rucola, valeriana si germeni de ridiche, am adaugat sare si o lingurita de otet balsamic).

 Mod de preparare:
1.Coacem cartoful in cuptor, il taiem pe lungime si adaugam restul ingredientelor.

 Ingrediente piure de mazare:
100g mazare
1 lingurita ulei de masline
Zeama de la ¼ lamiae
¼ cana apa in care a fiert mazarea
sare si piper (dupa gust)

 Mod de preparare piure de mazare:
1.Fierbem mazarea timp de 30-40 de minute (pana se inmoaie).
2.Adaugam toate ingredientele in blender si mixam pana obtinem o compozitie omogena si cremaosa.

 Retea pentru sosul de legume o puteti gasi aici.

Calcul caloric per portie (350g):
Kcal: 439
Proteine: 19.6g
Lipide: 15.7g
Carbohidrati: 82.4g
Fibre: 14.6g

Sânziana Mițurca

Coach de Nutriție

Tell Us What You Think
0Like1Love0Haha0Wow0Sad0Angry