Critici dure la adresa Angelei Merkel

Cotidianul german Bild a obținut documentul de lucru al Cancelarului german, Angela Merkel, de la întâlnirea cu primii miniștrii ai landurilor germane. Documentul este surprinzător prin faptul că permite o privire în spatele cortinei și o imagine nefiltrată a priorităților „cancelarei de fier”.

Astfel, situația dificilă în care landurile se găsesc cu privire la vaccinare este pusă în perspectivă, cancelara considerând că numărul de vaccinări este suficient, dat fiind contextul.

Având însă în vedere faptul că în Marea Britanie a fost vaccinat un număr de 1,3 milioane de persoane, iar în Germania numai 316962 (însemnând că în Turingia a fost vaccinat un număr de numai 127 de cetățeni la 100.000), cifrele ar trebui să fie nesatisfăcătoare.

În schimb, Angela Merkel dorește să urmeze exemplul premierului britanic Boris Johnson și să impună restricții drastice, mergând până la interzicerea accesului persoanelor din mediul rural în cel urban.

Punctul care a stârnit însă cele mai vehemente reacții, a fost referitor la căminele de bătrâni. Din numărul total al deceselor cauzate de COVID-19, în luna decembrie, între 70 – 86 % erau vârstnici internați în cămine de îngrijire.

Recomandarea Angelei Merkel, în contextul în care centrele au anunțat o lipsă acută de personal și de teste, a fost ca acestea să își asume răspunderea pentru acoperirea tuturor resurselor necesare, ignorând astfel protecția necesară vârstnicilor.

Astfel, presa și societatea civilă, deja nemulțumite de prestația recentă a dnei. Merkel se văd încurajate în contestarea și mai vehementă a conducerii, pe care ea o asigură.

Redacția BrasovPress

(sursa foto: Daily Express)

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad1Angry