De la dorință, la necesitatea călătoriilor….

În ciuda incertitudinii asupra pandemiei, milioane de turiști la nivel mondial își doresc și abia așteaptă sezonul estival să poată călători, mulți dintre aceștia deja și-au rezervat vacanța.
Unul dintre reprezentanții TUI, unul dintre cei mai mari tour-operatori din lume a declarat la începutul acestei săptămâni că 2,8 milioane de turiști și-au rezervat vacanța pentru vara anului 2021, deși numărul ar părea impresionant, acesta este cu 44% mai mic față de numărul turiștilor înregistrați în aceeași perioadă a anului 2019 dar cu 5% mai mare față de rezervările înregistrate în sezonul de vară 2020!
Chiar și rezervările pentru croaziere au început să crească semnificativ față de lunile anului trecut.
Deși tarifele în turism au crescut cu aproximativ 20% în acest an față de anul 2019, necesitatea redresării turismului din partea operatorilor din domeniul turistic și nevoia iubitorilor de călătorii au dus la condiții flexibile de rezervare:

  • • Avans la rezervare doar 10-20% pentru ofertele standard
  • • Reduceri avantajoase și oferte promo pentru rezervările achitate integral sau cu avans de peste 40%
  • • Modificări gratuite până cu 20 zile înainte de plecarea în vacanță
  • • Unii tour-operatori ofertă posibilitatea anulării gratuite cu 30 zile înainte de plecare, indiferent de motiv – acest lucru se aplică charterului pentru Skiathos
  • • Există pachete în care copii cu vârsta intre 2 – 11,99 ani au gratuit locul în avion – acest lucru se aplică charterului pentru Skiathos

World Travel Tourism Council a declarat în Ianuarie 2021 că multe companii de turism au raportat o creștere semnificativă a rezervărilor în avans, aștepându-se la o nouă creștere spre sfârșitul lunii martie 2021.
Cu toate acestea și pe fondul noilor tulpini ale coronavirus Sarscov2, multe țări au fost nevoite să reintroducă restricții de călătorie iar  Organizația Mondială a Turismului a declarat că  perspectivele unei reveniri în turism ar putea dura până la 4 ani ca industria turistică pe plan internațional să revină la nivelul din 2019.
În timp ce încă multe țări sunt în lockdown descurajând călătoriile și impunând restricții cu carantina, se așteaptă ca vaccinurile să contribuie la reducerea restricțiilor și creșterea călătoriilor. Tour-operatori în turism, companiile aeriene cât și hotelieri se bazează practice pe vaccinul împotriva virusului Covid-19.
Mai mult, CEO-ul grupului Ryanair, Michael OLeary a declarant la începutul lunii că odată ce vaccinarea se va produce la 50% din populație, ar trebuie ridicate restricțiile de călătorie.
Pentru un sezon estival 2021 optimist din punct de vedere turistic, multe țări europene se gândesc să aplice strategii ce ar putea ajuta, Ministrul bulgar al turismului, Mariana Nikolova a declarat că recomandă vaccinarea tuturor angajaților din turism tocmai pentru a reda încrederea și curajul turiștilor ce aleg Bulgaria ca și destinație de vacanță.
Grecia și Israel au semnat luni, 08.02.2021 un acord ce permite persoanelor vaccinate impotriva virusului Covid-19 să călătorească fără restricții între cele două state iar
Seychelles deschide granițele pentru turiștii imunizați!

Dacă ți se pare utilă informația o poți împărtăși cu un share iar dacă ai nevoie de alte lămuriri/ informații îmi poți lăsa un comment în partea de jos a articolului sau mă poți găsi și aici

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
0Like1Love0Haha0Wow0Sad0Angry