Donald Trump INTERZIS în rețelele de socializare

Ca urmare a protestelor violente, ce au avut loc pe parcursul serii de ieri în Washington DC și a ocupării (temporare) a Capitoliului de către demonstranți pro-Trump, acesta a transmis trei mesaje prin rețeaua Twitter, dar și prin rețelele Facebook, Instagram și YouTube.

În cadrul acestor mesaje îi numea pe demonstranții violenți „mari patrioți”, îndemându-i însă să se îndrepte spre casele lor și să înceteze violențele.

Se pare că acesta a fost totuși un motiv suficient pentru Facebook (care deține și rețeaua Instagram) pentru a-i bloca accesul la conturi, sub pretextul incitării la violență.

Twitter a luat măsuri similare, menționând că următoarea abatere va aduce după sine ștergerea contului de Twitter al lui Donald Trump. De asemenea, clipul încărcat pe YouTube a fost șters.

În contextul actualelor violențe, măsurile par legitime. În același timp, nu mai departe de anul trecut, în contextul în care mișcarea Black Lives Matter organiza mișcări violente ample, ocupa clădiri private și publice, distrugea bunuri aparținând unor persoane fizice sau unor companii, conturile de social media ale politicienilor, care aplaudau aceste violențe nu au fost suspendate.

Măsurile drastice luate acum împotriva președintelui american în funcție nu au cum să nu pună paie pe foc și să nu alimenteze ideea conform căreia canalele de social media nu reprezintă decât un mijloc de propagandă, gândit pentru definirea agendei publice în conformitate cu dorințele proprietarilor acestora și a politicienilor, pe care ei îi reprezintă.

Redacția BrasovPress

(sursa foto: CBC.ca)

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry