Ești sigur că ai dreptate?

Idiot util” este un termen inclus în vocabularul activ al pseudo-intelectualilor români odată cu intrarea în pandemia COVID și adaptat pentru orice altă situație în care cineva își permite să pună sub semnul întrebării mesajul adoptat de turmă.

Atunci când oile fruntașe ne ordonă să ne aruncăm cu capul în perete, fără un sens sau o utilitate, cei care preferă să nu o facă sunt, se pare, idioți utili. Am observat că, mai nou, se face și un decalog deconstructiv, și bineînțeles exhaustiv, al caracteristicilor unui idiot util.

Adică, numai un idiot poate compara acțiunea Rusiei de acum, cu cea a SUA din Serbia. Că, știi, e bine … că nenorociții de sârbi omorau civili și epurau etnic.

Să mori tu? Și nu vezi paralela?

În Donbass ucrainenii au omorât în ultimii 8 ani în jur de 13.000 de civili, dintre care câteva sute de copii. Da, știu, influensăre, Aleea Îngerilor e fake. Și cimitirele, și casele distruse și toți oamenii care povestesc despre torturi. Pozele cu cadavre mutilate de tot felul de miliții ucrainene sunt și ele fake-uri. Doar ce ai auzit tu de la CNN și BBC e adevărat. Raportul înaintat de Misiunea pentru Apărarea Drepturilor Omului trimisă de ONU în Ucraina este tot un fake. Că doar tu știi mai bine, nu papagalii ăia de la ONU, care au fost la fața locului.

Adicătelea, e ok ca americanii să îi omoare pe sârbi pentru a-i apăra pe albanezi, dar rușii nu au voie să îi apere pe rușii din Ucraina.

Ah, și în Afganistan a fost ok că au intrat și că au căsăpit lumea de acolo timp de vreo 20 de ani. Că, deh, afganii i-au atacat pe americani. Știi, 911, chestii…

Să mori tu? Erau talibani la bordul avioanelor?

Normal că nu. Erau saudiți, iar restul este istorie. Nu are sens să intrăm în detalii, căci povestea este lungă și s-au scris și se vor scrie volume.

Și Irak? Păi pe ăia de fapt i-au eliberat de tiran!

Să mori tu? Oare un stat cu o infrastructură distrusă, cu o economie la pământ, care era să dispară ca urmare a unei alte creații de laborator, Statul Islamic, pare un succes?

Apropos, că tocmai a murit una dintre arhitectele intervenției „umane” din Irak, dna. Madeleine Albright, mai ții minte ce a răspuns la întrebarea: „Au murit peste 500.000 de copii în Irak. Vi se pare că merită prețul?”

„Este o alegere grea, dar credem că prețul merită plătit.”

O jumătate de milion de copii, băi influensăre!! Un pic de indignare, ceva? Erau prea „bronzați” ca să te intereseze?

Ajungem acum la argumentul final: cu ce să amenințe NATO o țară cu așa arsenal nuclear cum este Rusia?

Păi, stimate strateg, stimate expert în geopolitică (mai ieri erai virusolog, dar trecem peste), nimeni nu se gândea să lovească Rusia nuclear. Se gândeau să o slăbească și să faciliteze o „revoluție portocalie”.

Normal că nu dădeau drumul la rachete. Dădeau drumul la oengeuri. Da, din ălea din care faci și tu parte, influensăre. Sau, pe care le susții.

Iar rețeta a fost deja aplicată.  Miheil Saakașvili, actualul guvernator al Odessei. Născut în Georgia, absolvent al universității din Kiev, cu studii mai apoi la New York și Washington.

A fost retrimis în Georgia, i s-a făcut un partid și a candidat la președinție. A pierdut. A urmat o lovitură de stat susținută de SUA, prin care președintele (Șevardnadze) care câștigase alegerile este îndepărtat.

Nu trece mult timp și e gândește să atace o regiune separatistă, Osetia de Sud, știind că va determina intervenția trupelor Rusiei. Ce a urmat … cu toții ținem minte imaginile cu Miheil Saakașvili mâncându-și cravata la televizor.

Drept recompensă, după ce a fost alungat de georgieni din țară și există (din câte știu) un mandat de arestare pe numele său, i s-a oferit cetățenia ucraineană și postul de guvernator al Odessei de un alt președinte, care a ajuns la putere prin violențele „maidanului” și prin îndepărtarea violentă de la putere a președintelui ales de la acel moment.

Să îl mai amintesc pe Viktor Yushchenko, cel ajuns la putere tot printr-o lovitură de stat și a cărui soție a LUCRAT la Casa Albă sub președinții Reagan și Bush?

Să căutăm legăturile cel puțin suspecte dintre fostul vicepreședinte al SUA și actual președinte al SUA, Joe Biden, fiul său Hunter Biden și Ucraina?

Deci, dragă influensăre, poate finanțarea de revoluții, susținerea lor activă și fățișă poate fi considerată ca fiind o amenințare de un stat puternic. Stimate expert în geopolitică, nicio mare putere nu permite masacrarea propriei etnii. Sau crezi că Macron ar aștepta liniștit ca etnici francezi să fie omorâți undeva în lume. Sau poate Scholz? Nu, cu toții ar interveni în apărarea lor.

Nu, nu noi. Aici suntem diferiți. Când decizia Curții de la Haga cu privire la platoul Mării Negre, decizie care ne dădea câștig de cauză, nu a fost aplicată de Ucraina, am așteptat ani de zile. Și vom mai aștepta mult și bine. Când s-a interzis utilizarea limbii române pe teritoriul Ucrainei, fiind interzis și învățământul primar în limba română, noi nu am zis nimic.

Când actualul președinte, Zelensky, a anunțat că românii au fost ocupanți ai Bucovinei… nici pâs.

Dar vezi tu, dragă influensăre, există și state cu o optică diferită de a noastră. Pentru care „capul plecat sabia nu-l taie” nu e un motto.

Iar atunci când, după 8 ani de zile, Ucraina tot nu a implementat punctele incluse în acordul II de la Minsk, Rusia nu a ales să îi mai roage frumos, așteptând să le mai fie omorâți confrații din Donbass, ci au făcut ce știa și NATO foarte bine că va face: a pus tancurile în mișcare.

Și, dragă influensăre, doctor în geopolitică ce ești, dacă îl asculți pe Ben Wallace, Ministrul Apărării din Marea Britanie, cum spune cu gurița lui, crezând că vorbește cu primul ministru al Ucrainei, că Marea Britanie are trupe disponibile și asigură suport material, logistic și de instruire Ucrainei de mai bine de 5 ani, ar trebui să înțelegi că ceea ce se întâmplă acolo a fost organizat și incitat.

Iar, dacă tot nu ești convins și zici că faza aia cu amenințarea „nu e pe bune”, dă-i un gagăl (Google, pentru noi, ceilalți). Vezi ce au declarat americanii atunci când, în urmă cu câteva luni, la cererea președintelui Venezuelei, Rusia a fost invitată să aducă trupe și armament la „ușa” SUA, în Venezuela. Vezi cam cât de amabile au fost declarațiile.

Dar de „Cuban Missile Crisis” ai auzit?

Remus Rădoiu

Publisher

Tell Us What You Think
1Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry