Europa se confruntă cu un al 2-lea val pandemic mai agresiv… CORONA UPDATE

Grecia, intră în Lockdown și Bulgaria a fost adăugată pe Lista Galbenă!

Acum câteva zile transmiteam aceste informații https://bvpress.ro/creste-alarmant-numarul-persoanelor-infectate-cu-virusul-covid-19/  dar și https://bvpress.ro/franta-si-germania-in-lockdown/ referitoare la situația critică cu care se confruntă Europa (lockdown-ul Franței și lockdown-ul parțial al Germaniei) și de fapt întreaga planetă. Astăzi la doar o săptămână revin cu o actualizare dar și cu faimoasa Listă Galbenă actualizată conform Hotărârii nr. 51 din 02.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență ce a intrat deja în vigoare pe 03.11.2020.
De pe listă a fost scoase Irlanda și Vaticanul!

Țări ce au fost adaugate: San Marino, Italia, Austria, Ungaria, Bulgaria, Bosnia – Herțegovina și Iordania.

Se pare că surpriza este Bulgaria! Impactul este și mai puternic având în vedere că Bulgaria era printre puținele țări unde puteai călători relaxat, fără măsuri (doar cu declarația pe proprie răspundere completată) și restricții (fără a fi necesar testul PCR și fără obligativitatea carantinării la retur).

Mai avem parte de încă o surpriză… nu tocmai confortabilă, este vorba despre o altă destinație de vacanță foarte apreciată pentru români: GRECIA!
În orașul Salonic  Autoritățile a fost instaurată Stare de urgență și carantină începând cu data de 03 Noiembrie 2020 iar începând cu 07 Noiembrie 2020 va fi instituit regimul de lockdown pentru întreg teritoriul Republicii Elene, regimul de carantină fiind în vigoare până la 30 Noiembrie 2020.
Măsurile impuse nu sunt tocmai plăcute, printre acestea enumăr câteva:

  • părăsirea domiciliului se va face cu transmiterea prealabilă a unui SMS la numărul de telefon 13033
  • interzicerea circulației între județe (cu excepția situațiilor de urgență)
  • supermarketurile, farmaciile, spitalele și centrele de prim ajutor vor funcționa în baza unui program orar special
  • rămân deschise grădinițele și școlile primare (clasele I-VI)

Pe lângă Grecia mai sunt și alte țări care au declarat carantina totală:
ANGLIA, SCOȚIA, IRLANDA – lockdown total începând cu 05 Noiembrie 2020 și până pe 02 Decembrie 2020, conform declarației Prim-ministrului Boris Johnson. (Sursa https://www.bbc.com ).
CEHIA – lockdown-ul a fost prelungit până pe 20 Noiembrie 2020, conform https://www.praguemorning.cz/

AUSTRIA, SLOVACIA

Lockdown-ul parțial a fost adoptat de: GERMANIA, BELGIA, PORTUGALIA, ELVEȚIA. AUSTRIA, SLOVACIA.
Se pare că ușor, ușor întreaga Europa va fi sub incidența clară a Stării de Urgență și a carantinei iar cu 9.700 de cazuri în ultimele 24 ore la nivel național îmi pun întrebarea: oare cât va dura până când și în România va fi instaurat regimul de urgență?

         Dacă ți se pare utilă informația o poți împărtăși cu un share iar dacă ai nevoie  de alte lămuriri/informații îmi poți lăsa un comment în partea de jos a articolului sau mă poți găsi și aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow1Sad1Angry