Dr. Nicușor-Florin Bîgiu – Incompetență sau rea voință?

Puțini dintre noi cunosc numele Nicușor-Florin Bîgiu. Medicul ginecolog, manager interimar al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov, favorit al elitelor politice brașovene.

Dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu este unul dintre acei norocoși ai sistemului actual, care reușește să cumuleze un salariu cu 5 cifre de la un spital, cu un salariu de 5 cifre de la alt spital și cu o cifră necunoscută din mediul privat, pentru a-și asigura un venit astronomic într-o țară săracă, precum România. Cum reușește să împace dl. dr. Bîgiu două posturi la stat cu normă întreagă și o activitate privată, rămâne un mister.

Despre afacerile, pe care acesta le derulează cu spitalul din subordine, prin interpuși, așa cum spun gurile rele, vom reveni (împreună cu documentele aferente) într-un material ulterior. La acest moment este curat ca lacrima.

Iar el ar fi rămas un vajnic necunoscut, dacă pandemia COVID-19 nu ar fi ajuns în Brașov. Aici, el coordonează unul dintre cele mai mari spitale din județ, care urmează să preia 160 de bolnavi COVID-19 într-o secție eliberată în acest scop.

Deși directorul medical al unității, alături de ceilalți medici ai spitalului i-au atras atenția în mod repetat, inclusiv printr-o scrisoare deschisă, asupra faptului că le lipsesc medicii de specialitate și echipamentele minime pentru tratarea bolnavilor COVID-19, dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu a înțeles să nu ia nicio măsură. În spitalul condus de dl. dr. Bîgiu nu au fost stabilite nici măcar circuitele de transfer ale pacienților, aceștia intersectându-se cu alți bolnavi, asigurând astfel infectarea tuturor.

Mai mult decât atât, în data de 30 martie, când 3430 de combinezoane de protecție, 1450 de măști FFP3 și 1470 de măști FFP2 au fost distribuite spitalelor brașovene de către Instituția Prefectului, Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov i s-au alocat … ZERO.

Aflând despre această situație, personalul medical s-a revoltat, atrăgându-i atenția în mod explicit, asupra deficitului organizatoric și managerial. Între cei revoltați, s-au aflat și medicii, asistentele și infirmierele de la secția din Zărnești a Spitalului de Neurologie și Psihiatrie.

Imediat cum nemulțumirile au devenit publice, asistentele au început să fie sunate de persoane, care nu se prezentau și amenințate că vor fi detașate în alt colț al țării, respectiv copiii lor vor fi instituționalizați, dacă nu se supun măsurilor decise de manager.

Astăzi, medicul coordonator al unității, dr. Simona Simion, a fost contactată telefonic de către managerul interimar, dr. Nicușor-Florin Bîgiu și i s-a pus în vedere să își dea demisia.

În paralel, dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu a comunicat către presă că dna. dr. Simion Simona și-ar fi dat demisia alături de alte șapte asistente și infirmiere.

Adevărul este că nici dna. dr. Simion nu și-a dat demisia și nici alte șapte infirmiere, existând o singură demisie a unei asistente la nivelul unității.

Merită precizat că secția de la Zărnești a trecut anul trecut printr-o serie de controale, inclusiv auditul de acreditare al unității, care au fost finalizate cu o evaluare excelentă.

Nici în trecut nu au existat reproșuri cu privire la managementul unității conduse de către dna. dr. Simion.

Faptul că dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu înțelege că a încălcat legea, prin demiterea fără respectarea condițiilor legale a unui medic coordonator este subliniat de faptul că a ales să mintă opinia publică și presa cu privire la așa-zisele demisii.

Faptul că dl. dr. Nicușor-Florin Bîgiu înțelege să folosească o criză majoră, care afectează viețile tuturor românilor, pentru a plăti polițe este cel puțin iresponsabil.

Iar faptul că sugerează o demisie a cadrelor medicale cauzată de lașitate, va atrage cu siguranță consecințe legale, deoarece afectează grav imaginea medicilor, asistentelor și infirmierelor, care sunt creionate ca fiind niște dezertori în fața crizei.

Cât despre noi, opinia publică, ce părere am putea avea despre un astfel de personaj?

Remus Rădoiu

Publisher BrasovPress

http://www.radoiu.com
Tell Us What You Think
2Like0Love1Haha0Wow0Sad2Angry