Fluctuații pe piața de capital ca urmare a atacului asupra Ucrainei

Piețele americane și-au revenit joi după ce președintele Joe Biden a prezentat noi sancțiuni împotriva Rusiei, ca reacție la acțiunea militară a președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina. În prima parte a zilei, acțiunile pierduseră semnificativ în valoare din cauza îngrijorărilor că incursiunea ar putea zdruncina economia globală.

Dow Jones a închis în creștere, urcând cu 91 de puncte la 33.223. Această oscilație a avut loc după ce indicele se prăbușise cu peste 800 de puncte la începutul tranzacționării. Și alți indici bursieri și-au revenit, S&P 500 a crescut cu 1,5% până la închiderea ședinței de tranzacționare, iar Nasdaq, indicele tehnologic puternic, a urcat cu 3,3%.

Prețurile Bitcoin

Între timp, prețurile principalelor criptomonede și-au continuat prăbușirea în această săptămână, în condițiile în care criza dintre Rusia și Ucraina a escaladat, iar cumpărătorii de criptomonede și alți investitori au căutat refugii mai sigure, precum dolarul american și aurul.

La fel ca și acțiunile, Bitcoin s-a prăbușit joi la începutul tranzacționării, dar și-a revenit mai târziu în cursul zilei. Prețul criptomonedei a crescut joi cu 3,2%.

Prețul petrolului a urcat cu 7,5%, depășind peste 100 de dolari pe baril pentru prima dată din 2014, din cauza temerilor că criza din Europa de Est ar putea perturba livrările de petrol brut din Rusia. Rusia asigură aproximativ 12% din aprovizionarea cu petrol la nivel mondial și furnizează aproximativ 40% din gazul destinat Uniunii Europene. Cea mai mare parte a acestui combustibil este livrată prin conducte, inclusiv în Ucraina, potrivit Eurasia Group.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry