Fundația Casa Perla organizează proiectul Sănătatea contează!

Fundaţia Casa Perla organizează în luna septembrie proiectul Sănătatea contează!, care îşi propune să vină în întâmpinarea unei nevoi a populaţiei din cartierul Mălin, localitatea Codlea, şi anume, igiena. Acest proiect este finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. 

În comunităţile rome, igiena precară reprezintă o problemă şi datorită lipsei de informaţie, dezinteresului, dar şi a lipsei produselor necesare. 

Fundaţia îşi doreşte prin acest proiect să informeze şi să conştientizeze şi astfel să vină în întâmpinarea unei nevoi a populaţiei de etnie romă prin dezvoltarea responsabilităţii în ceea ce priveşte igiena. Este mai bine să previi decât să tratezi, cu atât mai mult cu cât beneficiarii direcţi ai proiectului sunt aproximativ 60 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani. 

Astfel, Fundaţia îşi propune să asigure un mediu propice pentru desfăşurarea activităţilor, dobândirea cunoştinţelor şi a unor capacităţi practice în ceea ce priveşte igiena (corporală, a gurii şi a dinţilor, a îmbrăcămintei, a încălţămintei, a locuinţei şi alimentelor) de către categoria asistată, precum şi asigurarea unui pachet cu materiale de igienă pentru fiecare participant. Atelierele se vor desfăşura luna aceasta la sediul Fundaţiei (Strada Mesteacănului, nr. 29 Codlea) 

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/de iniţiativă. 

Contact 

Tomescu Oana Mihaela 

Asistent social Fundaţia Casa Perla 

Număr de telefon: 0723706375 

Adresa de e-mail: office@fundatiacasaperla.ro 

Despre organizaţie 

Fundaţia Casa Perla este o entitate nonprofit care are ca misiune oferirea sprijinului necesar persoanelor defavorizate, în vederea facilitării integrării lor în societate. Domeniul principal de activitate este educaţia, prin care, conform motto-ului Fundaţiei, „Educaţia deschide viitorul”, şansele pentru un viitor mai bun cresc considerabil. Fundaţia îşi desfăşoară activitatea în cartierul de romi Mălin, aflat la periferia municipiului Codlea, judeţul Braşov. 

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry