Încă există poftă de umblat… Destinații exotice

În urmă cu ceva timp scriam despre condițiile de călătorie în Europa, găsești aici și aici , astăzi revin cu partea a 2-a în care vă spun ce destinații exotice sunt dornice să primească turiști.

DUBAI
Toate persoanele ce călătoresc în Emiratele Arabei Unite sunt nevoite să prezinte la sosirea în Dubai rezultatul negative al testului PCR pentru covid-19. Rezultatul testului prelevat cu maximum 96 ore înainte de sosirea în Dubai trebuie să fie in limba engleză și printat!
La sosirea pe aeroport, pasagerii vor mai face un test PCR gratuit iar până la primirea rezultatului, turistul trebuie să aștepte în hotelul unde are cazarea.

ZANZIBAR, TANZANIA

Începând cu 10.06.2020 Zanzibar și-a deschis granițele pentru turiști! Toți pasagerii ce sosesc sau pleacă din Tanzania sau Zanzibar vor fi supuși unei verificări detaliate Covid-19 și vor completa un formular pus la dispoziție de compania aeriană cu care călătoresc.

Toți călătorii trebuie să dețină asigurare medicală validă pentru toată perioada șederii.
Având în vedere că Tanzania și Zanzibar se află pe lista verde pentru Europa, la revenirea în țară nu se solicit testarea și nici carantina!

AFRICA DE SUD

Începând cu 11 Noiembrie a fost redeschis turismul în Africa de Sud. Toți călătorii care intră în țară vor trebui să prezinte un test negativ PCR de Covid-19 cu cel mult 72 ore de la data călătoriei. În lipsa rezultatului testului este obligatorie carantina pe cheltuiala proprie pentru 10 zile.
La sosirea în țară turiștilor li se va măsura temperatura și vor completa o declarație pe proprie răspundere pentru monitorizarea unor eventuale simptome sarscov2 dar și pentru a se lua în evidență contactul cu persoane ce au fost infectate cu noul virus.
Turiștilor ce aleg croazierele trebuie să știe că deocamdată le este interzisă debarcarea în orice port maritime din Africa de Sud!

EGIPT
Pe 26 Octombrie în Egipt a fost prelungită starea de urgență până pe 27 Decembrie 2020.
În ceea ce privește călătoriile spre Hurghada și Sharm El Sheikh începând cu 01 Septembrie turiștilor li se solicită testul PCR cu rezultat negative, prelevat cu maxim 72 ore înainte de intrarea în Egipt. În lipsa testului, aceștia pot efectua testul pe aeroportul la sosirea în Egipt costul fiind de 30 USD iar până la primirea rezultatului pasagerii trebuie să rămână în hotel.
Testele trebuie să fie efectuate în laboratoarele acreditate și rezultatele să fie emise în limba engleză, să nu prezinte răzuiri, ștersături și să conțină data și ora efectuării testului, numele complet turist, seria și numărul pașaportului persoanei testate. Certificatul cu rezultatul testului PCR.
Turiștii ce nu prezintă test PCR negativ efectuat în țară vor ocupa locurile din a 2a jumătate a avionului iar la aterizare vor părăsi ultimii aeronava.
Copii sub 6 ani nu sunt obligați să efectueze testul covid-19.

MALDIVE
Toate persoanele ce călătoresc în Maldive trebuie să prezinte un certificat cu rezultatul negativ al testului PCR în limba engleză și efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare.
Cu maxim 24 ore înainte de a ajunge pe insule, turiștilor li se impune completarea online a Declarației de sănătate, https://imuga.immigration.gov.mv/ethd.
La sosirea pe aeroportul Male pasagerii vor fi supuși unui control medical pentru identificarea eventualelor simptome sarscov2 și aleatoriu este posibilă testarea rapidă.
Turiștilor li se recomandă să-și instaleze pe telefon aplicația Trace Ekee pentru a susține eforturile de diminuare a răspândirii noului virus.

MEXIC – CANCUN

Mexicul se află sub incidența stării de urgență sanitară și doar Cancun-ul este deschis turiștilor străini!
La sosirea pe aeroportul Cancun autoritățile vor efectua controale stricte iar turiștii sunt obligați să prezinte documentele doveditoare vacanței lor: bilete de avion, vocher-ul pentru cazare și transfer, asigurarea medicală.
Stațiunile de pe Riviera Maya, Playa del Carmen și Tulum se află în codul galben epidemiologic prin urmare hotelurile funcționează doar la o capacitate de 60%.


CHILE

Începând cu 23 Noiembrie Chole și-a redeschis granițele pentru turiști. Turiștii sunt obligați să prezinte rezultatul negativ al testului PCR, test efectuat cu 72 ore înainte de a urca în avion și să dețină asigurare medicale ce include și suplimentul pentru covid-19.
Cu 48 ore înainte de sosirea în Chile pasagerii au obligativitatea să completeze online formularul trip locator https://www.c19.cl/en.html

Modul de a călători s-a schimbat, în acest moment testul PCR și completarea Formular Trip Locator au devenit rutină! Peste tot în lume este obligatorie purtarea măștii și se pune accentul destul de insistent pe condițiile de igienă și distanțiere. Cu toate astea, călătoriile ne sunt necesare iar oamenii și le doresc! 

Dacă ți se pare utilă informația o poți împărtăși cu un share iar dacă ai nevoie  de alte lămuriri/informații îmi poți lăsa un comment în partea de jos a articolului sau mă poți găsi și aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
1Like1Love0Haha0Wow0Sad0Angry