Informare de ultimă oră venită din partea Statului Elen

Spuneam zilele trecute că începând cu data de 1 Iulie, pentru destinația Grecia, se impune completarea unui chestionar online ce trebuie realizată cu cel puțin 48 de ore înainte de a ajunge pe teritoriul Greciei. Acest formular poate fi accesat pe link-ul: https://travel.gov.gr/#/


Informarea de ultimă oră vine în completarea a ceea ce s-a impus pe 01 Iulie:

Astfel, începând de astazi 06.07.2020, turiștii sunt obligați să completeze cu 48 ore înainte formularul ONLINE dacă doresc să călătorească în Grecia; nu mai este acceptată completarea formularului scris la fața locului pe teritoriul Greciei. 

Codul QR ar trebui primit la 20-30 minute de la finalizarea completării chestionarului.

Până ieri, 05.07.2020 se accepta – ca o perioadă de grație – ca pasagerii să aplice la formularul online chiar și în ziua sosirii. 

Totuși fără nici o notificare prealabilă, Protectia Civila din Grecia a decis ca această perioada de grație a expirat și că începând de astăzi 06.07.2020, platfoma pentru completarea formularului este blocată pentru zboruri cu mai puțin de 48 ore înainte de sosire.

Vestea ce poate crea un discomfort este că începând din 07.07.2020 pentru pasagerii care nu au completat la timp formularul electronic și sosesc in Grecia, se va aplica la sosire o amendă în valoare de 500 euro/pasager.

În urma înregistrării formularului, pe baza codului QR se decide în mod aleatoriu dacă se va efectua un test rapid de coronavirus. Până la aflarea rezultatului testului, guvernul elen a prescris autoizolarea persoanelor testate în conformitate cu planul național de combatere a pandemiei. Oamenii testati pot merge desigur la hotelul rezervat, sunt rugati însă să stea în hotelul rezervat pentru autoizolare până când rezultatele testului au fost evaluate (în maximum 24 de ore). Aceștia pot folosi desigur toate facilitatile hotelului rezervat. Vizitele la mall-uri, baruri, restaurante etc. în afara hotelului nu sunt însă posibile pentru persoanele testate, în primele 24 de ore de la sosire

În tot acest context, sfătuiesc turiștii dornici ce vacanțele în Grecia să evite starea de panică și să ceară sfatul/ ajutorul agentului de turism în care au încredere!

Prin aceasta masură, guvernul din Grecia dorește să mențină siguranța turistilor dar și a localnicilor evitând infectarea in masă.

Grecia a avut si are in continuare rate foarte mici de infectare datorită măsurilor preventive eficiente luate timpuriu și a obținut începând cu luna aprilie rezultate excelente în conformitate cu reglementarile OMS.  

Mă puteti găsi și aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
1Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry