Ingredientele unui retreat de yoga perfect

În weekendul ce tocmai a trecut, undeva lângă Bacău în localitatea Comănești într-un cadru natural ce pare desprins din altă lume, într-o gradină perfectă pentru un eveniment de weekend, am avut parte de o nouă experiență: Camping Yoga Retreat la Gradină!
Orice deplasare în scop de recreere reprezintă hrană pentru suflet și poate crea legături între oameni și locuri, asta s-a întâmplat și pe parcursul acestui sfârșit de săptămână: oameni faini și deschiși strânși împreună cu interese comune, un loc de poveste în mijlocul naturii unde aveai senzația că timpul stă în loc, bucate delicioase savurate cu entuziasm, mulți pisoi jucăuși dar mai ales un instructor de yoga ce-și susține clasele cu mult profesionalism și pasiune în preajma căruia fiecare se simte liber să se exprime așa cum simte… toate acestea au fost ingredientele retreat-ului perfect de weekend iar avantajele participării la un astfel de eveniment le poți descoperi aici.

De data asta participarea la eveniment a fost diferită și surprinzătoare, am fost fotograful lor și am avut un avantaj… avantajul a fost acela de a putea observa energia de grup pe durata practicării claselor de yoga și am reușit să surprind cât de frumoși sunt oamenii atunci când se deschid și se lasă descoperiți. 
În timpul practicii, fețele lor senine transmit starea de  liniște și confortul de a se simți în largul lor iar mișcarea conștientă a corpului pe parcursul practicării posturilor exprimă relaxarea atunci când nu trebuie să demonstrezi nimic ci doar te bucuri de moment, ești acolo cu totul și nimic mai mult!
Nu este vorba de a executa perfect o postură ci de a simți momentul pe deplin, de a-ți simți pulsul, respirația, mușchii cum se întind, corpul care se relaxează sau poate că încă rămâne încordat în timp ce se așază în postură, gândurile care vin și pleacă și, dacă fiecare simte diferit, intenția este aceeași: conectarea cu sinele și reconectarea la lucrurile simple, toți vrem acele clipe de liniște reală în care doar tu contezi și pentru câteva momente taskurile cotidiene, proiectele profesionale, grijile casnice își pierd din importanță!
Plimbându-mă printre ei încercând să surprind cu aparatul foto starea creată de grup și expresia fiecăruia, am simțit eu însămi calmul și prezența lor, m-am bucurat de liniștea și relaxarea preluată iar bucuria a fost și mai mare realizând că și eu fac parte din ei!

Rolul de observator pe care l-am avut în acest SelfYoga Retreat mi-a dat ocazia să înțeleg mai bine ce înseamnă pentru mine un astfel de eveniment. Dincolo de peisajele minunate, de atmosfera locului sau de introspecția spre sine, plăcerea de a socializa cu oameni de calitate este de neprețuit iar pe tot parcursul weekendului am simțit că îmi îmbogățesc experiența de viață cu timp de calitate și am înțeles pe deplin ce înseamnă să creezi legături… habar nu am unde va duce asta și cum va fi peste un an, însă acum este perfect așa, experiența există deja, eu m-am bucurat de ea, m-a îmbogățit și asta rămâne permanent!

Misiunea de a surprinde momente frumoase a mers mai departe de practica sesiunilor de yoga de pe parcursul retreat-ului și cu entuziasm afirm că am descoperit oameni faini și reali, oameni ce se simt atât de confortabil unii cu alții încât a-și manifesta vulnerabilitatea este natural.
Mi-a plăcut să-i ascult povestind, m-a bucurat voioșia lor dansând Jerusalema (neapărat să asculți melodia.. mărturisesc că eu am aflat de ea abia în retreat însă am rămas cu ea în gând și încă o ascult), am râs la bancurile lor, m-a încântat deschiderea lor către sine și în același timp buna lor dispoziție și plăcerea de a se bucura de viața lor așa cum este.
Centrarea conștientă către sine este în perfectă armonie cu mediul înconjurător în care se află fiecare, cu mediul social și mediul familial de care aparține fiecare!
De data asta am trecut dincolo de teorie și am simțit că spiritul este fără vârstă, pur și simplu oamenii ce au fost prezenți nu și-au arătat vârsta fizică nici pe chip dar nici în suflet!

Este atât de interesant cum oameni cu povești de viața diferite, profesii diferite și provenind din medii diferite se unesc și interacționează armonios. Este clar că atunci când oamenii se simt confortabili intre ei, când iși lasă garda jos iar intențiile lor sunt curate, etichetările nu mai contează, fiecare este perfect fix așa cum este, doar să îndrăznească să fie!
Iar ca totul să fie complet am avut parte și de o excursie în natură unde ne-am relaxat privind verdele odihnitor al Munților Tarcău!

Așa cum în orice activitate colectivă, fie că vorbim de religie, de spiritualitate, de activități sportive sau culturale și in bootcamp-urile de yoga este vorba în primul rând despre oameni și învățăturile acumulate prin interacțiunea interumană iar asta crește starea de bine, te poate elibera de orice blocaje ai crede că ai, te motivează și te responsabilizează, te face să fii mai tolerant și să-ti dorești să oferi mai mult… devii prezent în propria-ți viață!

Dacă ai vrea să încerci la un moment dat un yoga retreat, poți urmări info aici și aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
2Like4Love0Haha0Wow0Sad0Angry