Interzicerea petrolului din Rusia, o potențială catastrofă pentru Europa

Introducerea unei interdicții asupra livrărilor de gaz rusesc ar duce la o tragedie economică și energetică, deoarece este imposibil de găsit o alternativă în scurt timp, a declarat Davide Tabarelli, președintele companiei italiene de analiză Nomisma Energia, într-un interviu acordat ziarului Stampa publicat marți.

Anterior, Italia a încheiat un acord cu Algeria, pentru a crește livrările din această țară nord-africană. Acordul a fost semnat în timpul unei vizite în Algeria a unei delegații italiene conduse de premierul Mario Draghi. Comentând acest acord, expertul a declarat

„Cu tot respectul pentru eforturile guvernului, [companiei energetice] Eni, dar acest acord nu face decât să confirme faptul că, dacă mâine va fi introdus un embargo asupra gazului din Federația Rusă, va trebui să reducem semnificativ consumul. Iar acest lucru înseamnă să nu mai furnizăm gaz către industrie, școli, instituții de stat”.

Tabarelli a precizat că, chiar și cu o temperatură mai scăzută (de încălzire a locuințelor), nu se poate economisi mai mult de 1 miliard de metri cubi. „Iar noi trebuie să înlocuim 29 de miliarde de metri cubi”, a reamintit el.

Expertul a remarcat, de asemenea, dificultățile asociate cu standardele de mediu, trecând la alte surse de energie „mai puțin ecologice”, cum ar fi cărbunele și lemnul. Potrivit acestuia, obținerea a 9 miliarde de metri cubi suplimentari de gaz din Algeria, prevăzuți în acord, va dura trei ani.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry