Judecătoarea Adriana Stoicescu: „Vreți o justiție politizată!”

Reacție dură a judecătoarei timișorene Adriana Stoicescu cu privire la modificările propuse de Ministrul Justiției: „Vreti ca ministrul justitiei sa poate sesiza inspectia judiciara ori de cate ori un judecator nu se inscrie in linia partidului. Vreti o justitie politizata pe fataDe fapt, vreti justitia voastra. Dar, stiti ceva? Nu e a voastra, cum nu e nici a noastra. E a amaratului asta de popor, care merita ceva mai mult.”

Textul integral al postării de pe pagina personală de Facebook, în continuare:

„Intr-un dispret total la adresa justitiei si a noastra, a tuturor magistatilor onesti, ministul justitiei din Absurdistan a prezentat ieri viziunea echipei sale pentru urmatorul cincinal de impliniri marete.

Un aspect este noul avant al luptei anticoruptie. Dar ce facem cu lupta impotriva traficului de droguri? A, ma scuzati, tocmai ce doriti sa dezincriminati consumul. De abia astept sa vad, post pandemie, cluburile de fite pline cu traficanti, senini consumatori “decat”.

Dar cu traficul de minori ce facem? A, tocmai ce ati dorit sa scadeti limitele de pedeapsa pentru pedofili si violatori, dar ciumata de Curte Constitutionala s-a opus orientarii europene. La fiecare termen de judecata in boxa sunt cel putin doi inculpati cercetati pentru infractiuni sexuale cu minori, dar nu-i problema, nu-i asa?

Cu traficul de migranti mai luptam? Desigur ca nu. In conditiile in care coana “Evropa” vrea culoare pentru migranti, de-abia astept zilele in care vom fi scosi din productie si, cu obrajii imbujorati de emotie, vom fi incolonati si dusi pe strazi sa uram bun venit unui nou lot de migranti amarati, bine imbracati si cu telefoane moderne, care vor implini visul de veacuri al Europei, acela de a deveni califat.

Am suparat tare oranduirea. Noi, judecatorii… ne-am cam luat nasul la purtare.

Probe inlaturate pe motiv de SRI, propuneri de arestare respinse, achitari pe banda rulanta. Asa nu se mai poate. Trebuie un nou avant al luptei anticoruptie. Sa ne intoarcem la practicile sanatoase: catuse, arestari televizate.

Cand va trag de urechi stapanii, le povesteste cineva despre infractoarea cu ceas cu cuc? Despre judecatorul CEDO umilit si sfartecat public? Despre lotul de judecatori de la Inalta Curte, tinut pe tusa 4 ani, ca mai apoi sa fie achitat? Despre judecatorii care tocmai au fost despagubiti pe motiv de interceptari nelegale?

A, nu? Dar vorbim despre coruptia imensa din sistem pentru care numarul de procurori din SIJ este insuficient, motiv pentru care trebuie sa o desfiintam.

Cat de penibili putem fi? Cat de tare dispretuim adevarul si dreptatea incat sa ne dorim umilirea judecatorilor? Cand am vorbit despre politisti burtosi, am adus atingere independentei justitiei. Cand ministrul vorbeste despre gafele unei sectii, ca temei pentru desfiintare, este in regula. Cand promite ca vor fi trimise multe dosare in instanta, atentionand indirect procurorii, este in regula.

Vreti din nou procurori cu 4 ani vechime care sa cerceteze judecatori cu 20 de ani vechime.

Vreti judecatori care sa se uite peste umar cand scriu minute. Vreti ca ministrul justitiei sa poate sesiza inspectia judiciara ori de cate ori un judecator nu se inscrie in linia partidului. Vreti o justitie politizata pe fata. De fapt, vreti justitia voastra.

Dar, stiti ceva? Nu e a voastra, cum nu e nici a noastra.

E a amaratului asta de popor, care merita ceva mai mult. Nu o sa tac. Ca sa fiu in ton cu vremurile, din mormant ma voi intoarce si voi urla la voi. Voi spune adevarul si voi pune degetul acolo unde va doare. Si nu va vom lasa sa va bateti joc de noi.”

Sursa foto: Facebook.com

Redacția BrasovPress

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry