Klaus Iohannis și Ludovic Orban au boicotat centenarul Trianonului

Președintele României, Klaus Iohannis, și Premierul României, Ludovic Orban, au boicotat marcarea împlinirii a 100 de ani de la semnarea Tratatului de pace de la Trianon la 4 iunie 1920. Peste 330.000 de soldați români au murit în Primul Război Mondial la sfârșitul căruia semnarea Tratatului de pace de la Trianon a consfințit unirea Transilvaniei cu Patria Mamă, România.

Primii doi demnitari ai statului român, liberalii Klaus Iohannis și Ludovic Orban, au boicotat complet marcarea unui moment de importanță deosebită pentru istoria României și a poporului român.

De pe paginile de internet ale Instituției Prezidențiale și ale Guvernului României, precum și de pe paginile de socializare, lipsește orice fel de mesaj care să amintească faptul că astăzi, 4 iunie 2020, se împlinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.

În urmă cu doar câteva zile, pe 1 iunie, Președintele Klaus Iohannis a găsit timp pentru a marca Ziua Copilului, prilej cu care a transmis un mesaj public (detalii aici).

Peste 330.000 de soldați români au murit în Primul Război Mondial, care s-a finalizat cu semnarea Tratatului de la Trianon la 4 iunie 1920 (detalii aici). Lista românilor morți în Primul Război Mondial poate fi consultată aici.

Dan Tanasă

Jurnalist

(sursa foto wall-street.ro)

Tell Us What You Think
1Like0Love0Haha0Wow0Sad2Angry