Kremlin: Rusia nu a cerut ajutor militar Chinei

Moscova nu a cerut ajutorul Beijingului pentru desfășurarea operațiunii militare speciale în Ucraina, a declarat astăzi presei purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Rugat să confirme sau să infirme informația publicată de Financial Times potrivit căreia Casa Albă ar fi primit informații alarmante că Rusia ar fi cerut asistență militară Chinei pentru desfășurarea operațiunii speciale din Ucraina, Peskov a negat.

„Multe ziare au scris despre acest lucru. Puteți citi despre multe lucruri în ziare în aceste zile. Acestea nu ar trebui să fie considerate ca sursă de încredere”, a subliniat Peskov.

Anterior, luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a declarat că afirmațiile presei americane potrivit cărora Rusia ar fi cerut Chinei asistență militară pentru a desfășura o operațiune militară specială în Ucraina sunt dezinformări.

Speculațiile au pornit ca urmare a restricțiilor tot mai stricte aplicate Rusiei și a efectului economic, pe care se presupune că acestea le au.

Pe de altă parte, numărul mare de vehicule militare distruse raportat de Kiev duc cu gândul la o solicitare crescută asupra rezervelor militare ale Rusiei.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry