La hramul bisericii Sf. Bartolomeu

Astăzi s-a desfășurat, fără fastul obișnuit, sărbătoarea hramului bisericii Sf. Bartolomeu din Brașov.

Puțini știu că această biserică reprezintă cel mai vechi lăcaș de cult creștin din Brașov, fiind un adevărat nucleu, de la care a pornit dezvoltarea urbană a Brașovului actual.

Dincolo de arhitectura deosebită și de rădăcinile adânc înfipte în istoria locală, biserica Sf. Bartolomeu a reprezentat și reprezintă o voce unică și un pilon de identitate locală.

Grija și atenția la detalii, pe care o oferă membri comunității în fiecare an acestei sărbători, a fost exprimată și anul acesta prin aranjamente florale de sezon, compuse cu un bun gust desăvârșit.

Prezența corului bisericii adventiste a reprezentat un alt „highlight” al slujbei de astăzi, vocile angelice completând muzica de orgă, ce reprezintă filonul serviciilor religioase desfășurate în cadrul Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană.

Din păcate, măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus a redus foarte mult numărul de participanți, oaspeții din străinătate lipsind în acest an.

Un alt aspect, care a dat o notă de tristețe evenimentului a fost faptul că acoperișul sălii comunității evanghelice din Bartolomeu (cunoscut publicului brașovean ca fiind sala Dinamo de pe strada Școlii) s-a prăbușit în urmă cu o zi.

Acest trist eveniment mai atrage încă o dată atenția asupra faptului că, nici după mai bine de 30 de ani de la revoluția din decembrie 1989, comunitatea germană nu a reușit să își redobândească proprietățile răpite de comuniști, acestea fiind mai degrabă lăsate să se prăbușească, decât să fie restituite proprietarilor de drept.

Redacția BrasovPress

Tell Us What You Think
1Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry