Rosu, carnos si extrem de delicios, ardeiul kapia este o sursa importanta de vitamine (A, E, C, complexul B si K), minerale (potasiu, cupru, mangan), fibre si antioxidanti.

Printre beneficiile consumului acestei legume se numara:

šŸŒ¶ Sustine buna functionare a sistemului digestiv si regleaza tranzitul intestinal, combatand probleme precum constipatia sau diareea;

šŸŒ¶ Pigmentul care ii ofera culoarea rosie, licopenul, are o multime de efecte benefice; unele studii indica chiar ca ar reduce riscul de cancer de prostata, de col uterin sau pancreatic;

šŸŒ¶ Antioxidantii combat efectul radicalilor liberi si stresul oxidativ;

šŸŒ¶ Creste densitatea osoasa datorita vitaminei K (creste nivelul unei proteine esentiale pentru mentinerea sanatatii osoase, reducand astfel riscul de osteoporoza);

šŸŒ¶ Este benefic in tratatrea artritei datorita cuprului care il transforma intr-un antiinflamator natural eficient;

šŸŒ¶ Manganul care se regaseste in concentratii ridicate in kapia are un rol important in functionarea creierului;

šŸŒ¶ Protejeaza sistemul imunitar si mentine pielea tanara si parul sanatos datorita vitaminelor C, A, E si B3;

šŸŒ¶ Contribuie la oxigenarea organismului, la sanatatea sistemului nervos si la reinnoirea celulara datorita vitaminei B6.

Reteta de astazi este pentru lutica cu ardei kapia.

Ingrediente:

1 kg ardei kapia

2 rosii mari

4-5 catei de usturoi

1 ardei iute (optional)

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1.Coacem ardeii si rosiile, le curatam de coaja si seminte (ardeii) si le taiem: ardeii – fasii, rosiile – cubulete.

2. Pisam usturoiul si il adaugam peste celelalte ingrediente.

3. Adaugam sare, piper si, optional, ardeiul iute tocat marunt.

Calcul caloric per portie (250g):

Kcal: 90

Proteine: 3.5g

Lipide: 0.5.g

Carbohidrati: 15g

Fibre: 3.3g

SĆ¢nziana Mițurca

Coach de Nutriție

Tell Us What You Think
0Like1Love0Haha0Wow0Sad0Angry

0 Comment

Leave a comment