Mafie în Sănătate sau pur și simplu incompetență?

Vlad Voiculescu nu mai este ministru al sănătății! Târzie destituirea, dar binevenită oricum. Cel ce nu a reușit să producă o fotografie cu propria diplomă de licență încă de la preluarea mandatului, care a reușit să se țină bine de fotoliul de ministru în timp ce românii ardeau de vii prin secțiile ATI din țară, dar și din București, care s-a lăsat imortalizat drept un mare erou salvator în pelicula propagandistică „Collective” (câtă ironie, ca tocmai în timpul mandatului său să moară oameni arși de vii în spital, dar el să nu se vadă cu nimic vinovat – Victor Ponta însă era vinovat de incendiul de la „Colectiv”), a plecat.

Moștenirea este una de bâlbe, slabă comunicare și mult tupeu.

Despre medicul Andreea Moldovan, nu pot să spun decât că atunci când am cunoscut-o, mi s-a părut un medic bun și dedicat meseriei. Funcția de secretar de stat a fost însă nepotrivită. Ea a fost luată încă de la început ca piesă de sacrificiu și ca om responsabil de scos castane fierbinți din foc. Faptul că a ales să publice în Monitorul Oficial, sub semnătura ei noile reguli de instituire a carantinei, fără a-l informa măcar pe primul ministru, nu avea cum să aibă o altă consecință decât destituirea.

Iar aceasta a fost și miza. USR+ a scăpat de un minister, care îi aducea numai prejudicii de imagine. Vlad Voiculescu nu era pregătit și pe zi ce trecea se vedea tot mai clar că scăpa situația de sub control. Practic, prezența la guvernare este în detrimentul USR, care nu dispune de oameni capabili pentru funcțiile, pe care le-au obținut în urma negocierilor. Să ne gândim numai la chelnerul numit vicepreședinte ANAF sau la narcisicul director de aeroport Otopeni (exemplele putând să continue).

Astfel, situația generată reprezintă un pretext foarte bun pentru ieșirea USR+ de la guvernare și poziționarea în mult mai confortabila opoziție. În opoziție nu este nevoie de performanță, ci doar de opinii, iar la capitolul opinii USR+ este imbatabil.

Povestea cu mafia din CNAS și cavalerul Vlăduț în armură strălucitoare este cea mai recentă, dar și cea mai lipsită de imaginație gogomănie a USR+. Dacă doriți să aflați mai multe despre modul în care Vlad Voiculescu a înțeles să îndepărteze profesioniști și să numească persoane apropiate partidului în conducerea unui spital, vă invit să studiați cazurile Spitalului Județean de Urgență de la Târgu Mureș sau al celui de la Cluj-Napoca.

„Vlad Voiculescu sabotează politic concursul de manager de la Spitalul Târgu Mureș”

„Vlad Voiculescu a schimbat politic Consiliul de Administrație al unui Spitalului Târgu Mureș la o zi după ce acesta a anunțat că va organiza concurs pentru funcția de manager al unității medicale”

Sau

După Spitalul de Urgență Cluj Napoca, ministrul Vlad Voiculescu mazilește politic managerul spitalului din Mureș

Deci, despicând perdeaua de fum generată de declarațiile sonore ale dlui. Barna (care poate fi văzut ca fiind multe lucruri, dar numai un exemplu de onestitate și verticalitate nu) vedem pasul înapoi făcut de un USR+ depășit de responsabilitatea unei guvernări dificile și lipsit de personaje capabile în eșalonul întâi al partidului.

Mișcarea este una de retragere (cu coada între picioare) și lasă deschis un vid mare de putere. Un PNL incapabil de guvernare (datorită lipsei de reprezentare în parlament, dar și de voință politică în asumarea ministerelor generatoare de imagine negativă – cum este și Ministerul Sănătății), un PSD inert și mut, care pare să fi adormit aidoma nonagenarului său președinte onorific undeva în parlament și un AUR mult prea tânăr pentru o astfel de responsabilitate.

Remus Rădoiu

Publisher

Tell Us What You Think
1Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry