Meta nu mai permite amenințarea șefilor de stat

În cursul zilei de astăzi, compania Meta, fostă Facebook, deținătoarea unei poziții dominante pe piața rețelelor de socializare a decis restrângerea limitelor cu privire la amenințarea cu moartea a șefilor de stat.

Astfel, amenințarea cu moartea sau alte forme de violență verbală la adresa președintelui rus, Vladimir Putin, permise până azi, nu vor mai fi permise în viitor.

„Ne restrângem acum atenția pentru a clarifica în mod explicit în ghid că acesta nu trebuie interpretat niciodată ca o aprobare a violenței împotriva rușilor în general”, a scris duminică președintele Meta pentru afaceri globale, Nick Clegg, într-o postare pe platforma internă a companiei, care a fost văzută de Reuters.

„De asemenea, nu permitem apeluri la asasinarea unui șef de stat… Așadar, pentru a elimina orice ambiguitate cu privire la poziția noastră, restrângem și mai mult îndrumările noastre pentru a face explicit faptul că nu permitem apeluri la moartea unui șef de stat pe platformele noastre”, a mai spus Clegg.

Ce reiese din declarații, este că Meta a permis anterior incitarea la ură etnică, la xenofobie și discriminare.

De altfel, autoritățile ruse au început o anchetă penală în acest sens.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry