Ministra de externe a Germaniei în Serbia – Declarații

Ministra de Externe a Germaniei, doamna Annalena Baerbock și-a încheiat o scurtă vizită la Belgrad, parte dintr-un turneu în regiunea, pe care o numește Balcanii de Vest.

Aflată în Serbia, una dintre puținele țări europene, care nu a impus sancțiuni Rusiei și care a văzut demonstrații de solidaritate semnificative cu Rusia, Annalena Baerbock a atras din nou atenția asupra traseului european, pe care Serbia trebuie să îl urmeze.

În cadrul conferinței de presă a condamnat din nou acțiunile Rusiei, în ceea ce a numit un act de agresiune neprovocat.

Pe de altă parte, declarațiile ei par desprinse dintr-o altă realitate, având în vedere că simpatiile sârbilor pentru Rusia, una dintre puținele țări care au susținut Serbia în 1999, pe parcursul celor 78 de zile de bombardament NATO asupra Serbiei, sunt evidente.

Tot ca fiind nepotrivite au fost percepute declarațiile doamnei Baerbock, care la distanță de numai câteva propoziții de condamnarea Rusiei pentru susținerea separatismului în Ucraina, pare să dea Serbiei un ultimatum în privința acceptării existenței statului Kosovo.

Serbia și Kosovo TREBUIE să găsească mijloacele pentru a pune capăt conflictului și sunt CONVINSĂ că o va face în curând. Germania își va intensifica prezența în Balcanii de Vest, motiv pentru care vom avea un emisar special pentru această zonă, declara ea.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry