Naționalizarea bunurilor și activelor persoanelor fizice și juridice din UE și SUA

Acestea sunt posibile măsuri anunțate de către Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a declarat că Rusia ar putea naționaliza proprietățile persoanelor înregistrate în SUA, UE și în alte jurisdicții neprietenoase, pe fondul noilor sancțiuni antirusești.

El a acuzat statele occidentale de însușirea generică, fără o analiză de detaliu, a bunurilor și activelor persoanelor fizice și juridice din Rusia, independent de presupuse activități întreprinse de acestea.

El declara în continuare că ar putea începe „cu înghețarea activelor străinilor și companiilor străine din Rusia pe baza principiului țării. Și, poate, cu naționalizarea proprietăților persoanelor înregistrate în jurisdicții neprietenoase. Cum ar fi UE, statele membre ale UE și o serie de state care le țin isonul din lumea anglo-saxonă”.

„Din fericire, avem o experiență vastă și avem o lege pe această temă. Una dură”, a adăugat ironic Medvedev. „Așa că lucrurile cele mai interesante abia acum încep…”.

Reamintim că mai multe state, au anunțat sancțiuni dure împotriva Rusiei. UE a impus restricții în sectoarele financiare și tehnologice împotriva a 64 de agenții rusești cheie, inclusiv Administrația Prezidențială, Ministerul Rus al Apărării, Serviciul Rus de Informații Externe (SVR) și alte structuri de stat, precum și companii din sectoarele militar-industrial, energetic, de construcții de avioane și financiar al Rusiei. De asemenea, aceste state au trecut pe lista neagră o serie de politicieni ruși, inclusiv pe președintele Vladimir Putin, ministrul de externe Serghei Lavrov, dar și pe alți cetățeni ruși.

(Foto: © Yekaterina Shtukina/POOL/TASS)

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry