Ne paşte o lună nouă

Şi prin asta vreau să spun că ne scoate la păscut, la rumegat, la digerat nişte aspecte îndelung activate.

Pe 16 octombrie, la 22.31 ora României, avem momentul exact de lună nouă in Balanță. Şi bineînțeles că (mă) întreb – ce să balansăm??
La prima strigare, răspunsul este parteneriatele. Căci într-acolo indică cele mai multe săgeți, către casa a 7a, locul în care dăm în scris oricui vrea să citească faptul că subsemnatul îşi asumă o anume relație, un anume parteneriat. Personal, profesional – egal.

Accentul cade pe ASUMARE (şi îl şi aud pe Jupiter – judecătorul, aflat încă în slujba lui Saturn care inspiră această asumare, cum loveşte cu ciocănelul şi spune “Adjudecat! De-acum îți stă ca şi scris în frunte!”).

Cu alte cuvinte, una din păşunile pe care ne plimbă această lună nouă este una pe care nu mai putem să ne ascundem după deget că “N-am ce să fac! Trebuie să rămân în această legătură”. Pentru că de acum încolo, mai mult ca niciodată, parteneriatele în care suntem prezenți reprezintă oglinzi ale noastre. Pe principiul ăla veeeeechi de când Saturn “spune-mi cu cine te insoțeşti, ca să îţi spun cine eşti!”

Şi ca să fie clar că nu e glumă acum, avem un frumos şi grandios trigon de pământ în desfăşurare. Ce-i ăla?! MANIFESTARE e ăla!! 

Acelaşi grup “vesel” Jupiter, Pluto şi Saturn este cel care activează atât tema parteneriatelor, cât şi trigonul. Şi pentru că ei sunt la ambele seturi de butoane spun că de acum nu mai e loc de întors. Eşti prezent (nici măcar ăla activ, ci pur şi simplu prezent!!) într-un parteneriat, realitatea (adică trigonul de pământ) va arăta exact ce se întâmplă acolo. Sau ca să mă exprim mai clar, va scoate la iveală. Că poate tu ştiai de mult, dar în loc să ieşi din ceva neconstructiv, te-ai chinuit să ascunzi de ochi curioşi.

Bănuiala mea că mulți ştim în ce legături ne aflăm (şi ce simțim despre şi în ele) e susținută astrologic de un alt trigon care se formează cu ocazia lunii noi – un trigon de apă (între ascendentul momentului din Rac, Neptun&Mijlocul Cerului din Peşti şi Mercur din Scorpion).
Mijlocul cerului este punctul de maximă vizibilitate socială pe care o avem. Iar faptul că îl regăsim prins într-un trigon de apă cu ocazia acestei luni noi îmi spune că emoțiile noastre îşi cer dreptul la vizibilitate (căci apa este emoție). Mai mult decât atât, ajungem să fim cunoscuți public după emoțiile noastre, acelea pe care le nutrim în cadrul parteneriatelor pe care le avem. 

Iar Pluto în peisaj ne asigură ca este vorba despre cele mai ascunse emoții, acelea pe care nici față de noi înşine nu vrem să le numim, să le recunoaştem, pentru că am învățat noi cândva că sunt ruşinoase, de condamnat.

Dacă vorbim de lună nouă, vorbim despre înnoire, iar Balanța vine cu clarificarea – în parteneriate. 

Vreau să subliniez (cu linie dublă şi îngroşată!!!) că este ESENȚIAL să înțelegem faptul că putem adăuga ceva nou doar în măsura în care există loc (sau resurse) disponibil…adică măsura în care îi facem loc. ACTIV! Intenționat, aşa cum cere natura cardinală a Balanței (gazda lunii noi), a Capricornului (sediul central al managementului lunii noi), a Berbecului (unde regăsim pe Marte=energia, vitalitatea, pasiunea pentru tot ce aduce această lună nouă) şi a Racului (zodia care ne oferă filtrul prin care privim momentul).

Ce mi se pare absolut minunat este faptul că şi luna plină din Berbec (de acum aproximativ 2 săptămâni) a avut ascendent în Rac, adică acelaşi filtru. Privit ca şi precursor al acestei luni noi, momentul de lună plină ne-a amintit că putem să şi explodăm emoțional, nu doar să reprimăm 😂. De asemenea în văzul lumii (în apropiere de Mijlocul cerului).

Este ca şi cum emoțiile noastre ne bat în țeavă că este cazul să le luăm in seamă, să facem ceva în privința lor – adică pentru ele. Să le găsim spațiul, cadru, resursele necesare exprimării. Să ne amintim că avem şi suflet (nu doar materie) şi să îi oferim locul şi atenția cuvenite atât lui, cât şi lumii energetice pe care o reprezintă.

Să ne balanțam 😅 mintea şi sufletul, zic! 💖

Andra Florea

Astrolog
Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry