Noutăți cu surprize în turism…

Carantină impusă la revenirea acasă din Maldive și Republica Dominicană.

               Într-un articol trecut spuneam că Dubai, Egipt, Maldive, Zanzibar și Republica Dominicană sunt destinațiile sezonului toamnă-iarnă 2020-2021. Aceste destinații erau adevarată gură de aer pentru pasionații de călătorii!
Între timp, după actualizarea de pe 18.01.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe Lista Galbenă intra Emiratele Arabiei Unite – lovitură puternică pentru iubitorii Dubaiului – și ieșea Turcia de pe lista carantinării la revenirea în țară.
                Astăzi a aparut noua listă ce va intra în vigoare de mâine, 05.02.2021. Pe lângă faptul că este mult mai lungă decât precedenta, aceasta conține noutăți ce cu siguranță vor afecta atât agențiile de turism cât și pe turiști: Maldive și Republica Dominicană se află pe renumita Listă Galbenă, Asta înseamnă că aceste țări sunt considerate zone cu risc epidemiologic ridicat iar la revenirea în România, persoanele sunt obligate să se autoizolze pentru 14 zile.
              Mai mult.. o altă surpriză care cu siguranță nu va încânta călătorii, la returul în țară, pasagerii sunt obligați să prezinte rezultatul negativ al testului PCR!Da, chiar dacă este impusă carantina pentru 14 zile, este obligatorie prezentarea testului molecular pentru covid-19 cu rezultat negativ!Carantina poate fi redusă la 10 zile dacă in cea de-a 8a zi se solicită un alt test PCR.
              La cum fluctuează lucrurile, anticipez că în curând și Zanbibar va fi considerată zonă cu risc epidemiologic ridicat și va fi adăugat pe Lista Galbenă.
Pe de o parte, având în vedere că din octombrie-noiembrie anul trecut aceste destinați au fost luate cu asalt de români, situația este de înțeles!

Mai jos aveti lista completă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat:

Dacă ți se pare utilă informația o poți împărtăși cu un share iar dacă ai nevoie de alte lămuriri/ informații îmi poți lăsa un comment în partea de jos a articolului sau mă poți găsi și aici

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
2Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry