Această rețetă este realizată din doar 5 ingrediente
INGREDIENTE
350 g de morcovi mici de culori mixte
1 rodie
1 legătură mare de mentă proaspătă (60g)
1 pachet de 250 g de cereale mixte gătite
40 g de brânză feta
PREPARARE
1. Spălați morcovii, tăiați-i în jumătate pe cei mai mari, apoi puneți-i într-o tigaie mare, rece și neaderentă, cu 1 lingură de ulei de măsline și un vârf de cuțit de sare de mare și piper negru. Se pun la foc mediu-mare timp de 15 minute sau până când devin aurii și fragezi, amestecând regulat.
2. Între timp, tăiați rodia în două. Se strecoară sucul de la o jumătate printr-o sită într-un bol mare, se adaugă 1 lingură de oțet de vin roșu și 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin. Se toacă mărunt jumătatea superioară a frunzelor de mentă (păstrând câteva frunze frumoase), se amestecă în bol, apoi se gustă și se condimentează în funcție de gust.
3. Transferați morcovii în bolul cu dressing, în timp ce aruncați cerealele în tigaie timp de 1 minut cu un strop de apă pentru a le încălzi. Se răstoarnă în bol și se amestecă cu morcovii asezonați, apoi se împart între farfurii.
4. Ținând jumătatea de rodie rămasă cu partea tăiată în jos, loviți partea din spate a acesteia cu o lingură, astfel încât toate semințele să cadă peste salată.
5. Fărâmițați sau radeți feta, presărați frunzele de mentă păstrate și serviți.