Olanda trimite armament greu în Ucraina

Olanda trimite deja vehicule blindate în Ucraina și ia în considerare trimiterea de armament greu suplimentar, a scris marți premierul olandez Mark Rutte pe Twitter după convorbirea telefonică cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski.

Într-o convorbire telefonică cu Zelensky, ministrul olandez al Apărării, Kajsa Ollongren și cu mine ne-am exprimat sprijinul în timp ce Rusia începe o nouă ofensivă. Olanda va trimite material mai greu în Ucraina, inclusiv vehicule blindate. Împreună cu aliații, analizăm posibilitatea de a furniza material greu suplimentar.”

Aflată în vizită în România în urmă cu câteva zile, ministra apărării din Olanda declara: “Colega (!!!) mea din România a spus că este încântată că suntem acolo, pentru că prezența noastră oferă siguranță poporului român. În ultimele zile, am văzut în mod clar de ce este capabil președintele Putin. Invazia Ucrainei constituie o amenințare directă la marginea teritoriului NATO. Prin desfășurarea exercițiilor militare internaționale, demonstrăm că suntem pregătiți să apărăm în mod colectiv fiecare centimetru din zona noastră de tratat NATO. Împreună suntem puternici. În plus, un exercițiu ca acesta, la care participă și personal român și american, contribuie la interoperabilitatea între partenerii NATO.”

(foto: defensie.nl)

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry