Parlamentul din Tunisia a fost dizolvat

Trebuie să protejăm statul de divizare. … Nu vom permite abuzatorilor să își continue agresiunea împotriva statului”, a declarat Kais Saied, președintele Tunisiei, într-o înregistrare video postată online.

Acesta a emis miercuri târziu un decret de dizolvare a parlamentului, suspendat de anul trecut, după ce acesta l-a sfidat votând pentru abrogarea decretelor pe care le-a folosit pentru a-și asuma puterea aproape totală.

Vorbindu-le membrilor parlamentului, pentru prima dată după ce a suspendat camera în iulie, Saied i-a acuzat de o lovitură de stat eșuată și de o conspirație împotriva securității statului și a ordonat anchetarea lor.

Încrederea sporită a parlamentului reflectă opoziția tot mai largă față de Saied, în timp ce acesta încearcă să rescrie constituția, să preia controlul asupra sistemului judiciar și să impună noi restricții asupra societății civile.

Ennahda, cel mai mare partid din parlament, cu un sfert din locuri, și liderul său, Rached Ghannouchi, care este președintele parlamentului, au fost cei mai vocali critici ai săi.

Deși partidele politice rămân profund divizate între ele, tot mai multe dintre ele se raliază acum în mod deschis împotriva lui Saied și îi cer să adopte o abordare incluzivă pentru restructurarea politicii țării.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry