Piețe de Crăciun ANULATE …. al 2-lea val al pandemiei își spune cuvântul!

Cu gândul încă la vară dar cu ochii pe fereastră ….

           Acest sfârșit de Octombrie, cu zile mai mult mohorâte decât însorite, cu miez de zi încă ușor călduros dar estompat de diminețile atât de reci, mă fac să simt mirosul de Decembrie atât de aproape, cea mai așteptată lună de iarnă!  Și când te gândești la iarnă, primul lucru ce-ți vine în minte instantaneu este clar Moș Crăciun.
Da! Luna Decembrie este luna Moșului și luna cadourilor de orice fel iar în ultimii 10 -15 ani s-a dezvoltat o modă aș putea spune… Micile Târguri de iarnă au devenit Marile și Faimoasele Piețe de Crăciun unde călători din toate colțurile lumii pendulau între renumitele Piețe, bucurându-se de atmosfera specifică perioadei, îmbinând plăcerea de a cunoaște locuri și tradiții noi, cu entuziasmul cumpărăturilor de ornamente pentru Crăciun și cadouri atent alese pentru cei dragi.
În acest an ne vom bucura mai ’’de la distanță’’ de această atmosferă, se va continua în același ritm ca la începutul pandemiei…deja Piețe de Crăciun renumite au fost anulate iar cele care încă par ca vor avea loc li s-a impus un set complet de măsuri stricte de siguranță, protecție și igienă.

Noiembrie nici nu și-a făcut simțită prezența cu adevărat că unele dintre Piețele de Crăciun cu tradiție ale Europei au fost anulate:

AUSTRIA – GOSAU, OBERNBERG, TIMELKAM, FELDKIRCH, FRANKENMARKT, piețe anulate!
Austria și a sa atmosferă de Decembrie sunt renumite în toată lumea. Deocamdată marile orașe mențin desfășurarea piețelor de Crăciun, cel de la Viena este și cel mai renumit dar și cel mai așteptat doar unele orase mai mici au anuntat anularea piețelor!
Cu un plan bine pus la punct, măsuri de siguranță bine gândite și reguli de distanțiere și igienă stricte, inclusiv stații de testare covid-19 în locuri populare precum Primăria, sperăm să avem ocazia ne bucurăm în acest an de Piațele de Crăciun de la Viena, Salzburg, Graz sau Hallstatt!

CEHIA – PRAGA, piața de Crăciun anulată!Având în vedere situația epidemiologică, consilierul Jan Chabr a declarat oficial că în acest an renumita Piață de Crăciun din Praga nu va avea loc!
Totuși centrul vechi al orașului, acolo unde avea loc Piața va fi decorat (deja a fost ales bradul de Crăciun cât și decorațiunile) iar dacă pe ultima sută de metri se va constata că situația este sub control și nu va exista riscul răspândirii virusului, se va lua în calcul deschiderea pieței, bineînțeles respectând reguli de distanțiere și igienă, a completat consilierul.

GERMANIA – BERLIN, MUNCHEN AIRPORT, COLOGNE, POSTDAM, piețe anulate!
Berlinul se pregătește pentru a2lea lockdown și deja a anulat una dintre cele mai populare piețe de Crăciun: Berlin la care se mai adaugă alte aproximativ 30 de piețe anulate din toată țara!
Ministrul sănătății, Dilek Kalayci a declarat că situația a devenit dramatică iar sistemul medical este depașit și copleșit de creșterea numărului de infectați de la o zi la alta. În același spirit Helmut Russ, organizatorul renumitei Piețe de Crăciun Gendarmenmarkt Berlin a anunțat zilele trecute anularea evenimentului declarând că ’’riscul este pur și simplu prea mare și imposibil de calculat’’.  Va fi prima dată de la existența evenimentului când nu va avea loc! Helmut Russ spune că anularea Pieței de Crăciun va costa în jur de 20 milioane de euro fără a include pierderile hotelierilor, magazinelor, restaurantelor. 

ELVEȚIA – BELLEVUE ZURICH , ZOFINGEN, WILLISAU, MONTREUX, LUCERNA, LOCARNO, BERN, piețe anulate!
Elveția găzduiește câteva piețe de Crăciun uimitoare și cu o atmosferă unică!
Deocamdată majoritatea piețelor importante intenționează să își mențină desfășurarea în anumite condiții de igienă, distanțiere, protecție foarte stricte. Chiar și așa unele piețe elvețiene și-au anunțat oficial anularea pentru acest an dificil: Berna, Lucerna, Locarno, Willisau, Montreux, Bremgarten.

FRANȚAPARIS, Renumita Piață De Crăciun Tuilerie, LILLE, CHÂTEAU D’ HAVRE, GRENOBLE, ARRAS, piețe anulate!
Franța este una dintre cele mai populare destinații la nivel mondial și cea mai populară din Europa fiind gazdă pentru numeroase evenimente și piețe de renume mondial. Republica este preferată de turiști în orice sezon din an iar Crăciunul la Paris are un farmec special pe care-l cunoști doar dacă mergi acolo și nu din povestite. Pe fondul acestei pandemii, din cauza cazurilor în creștere și a incertitudinii, încă nu este cunoscută soarta Pieței de Crăciun din Paris. Deasemeni nu sunt încă cunoscute planuri concrete nici despre Piețele de la Strasbourg sau Colmar.
Cu toate acestea și în Franța sunt piețe de Crăciun anulate: Château d’Havre, Grenoble,  Lille, Saint-Cyr-sur-Loir, Wiwersheim, Arras, renumita Piață De Crăciun Tuilerie din Paris.

ANGLIA – LONDRA, LEEDS, RICHMOND, ROCHESTER, STRATFORD, BIRMINGHAM, piețe anulate!

Anglia este o altă destinație vibrantă și mult așteptată pentru atmosfera de Crăciun. London Winter Wonderland, cea mai populară și cea mai așteptată piață de Crăciun a fost oficial anulată!

În speranța de a păstra totuși un spirit optimist dar și pentru  a putea fi respectate cât mai bine regulile de distanțiere, mulți organizatori vor organiza programe alternative piețelor de Crăciun.

Luna Decembrie sau Luna lui Moș Crăciun le întrunește pe toate… de la bucuria cadourilor, la bucuria dăruirii, farmecul întrunirilor și până la veselia interioară, totul pare calm, blând și luminos. Spiritul  Crăciunului ne învâluie pe fiecare, în această perioadă din an parcă devenim mai atenți unii cu alții, sufletele ni se deschid mai mult și faptele bune ne încarcă și ne pun zâmbete pe chip. Anul acesta va fi poate o provocare pentru noi, din necesitatea de a ne proteja unii pe alții vom fi nevoiți să fim mai creativi iar acele mari întruniri cu oameni dragi vor trebui reconfigurate, vom fi puși în situația de a descoperi noi metode de a ne exprima bucuria, recunoștința și dragostea pentru cei din jurul nostru.


         Dacă ți se pare utilă informația o poți împărtăși cu un share iar dacă ai nevoie de alte lămuriri/informații îmi poți lăsa un comment în partea de jos a articolului sau mă poți găsi și aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
1Like1Love0Haha0Wow0Sad0Angry