Președintele Serbiei acuză Ucraina și un stat UE nenominalizat

Președintele sârb Aleksandar Vucic a acuzat serviciile secrete ale Ucrainei și ale unei țări neidentificate din Uniunea Europeană că se află în spatele unei serii de false amenințări cu bombă împotriva zborurilor Air Serbia către Rusia.

Transportatorul național sârb este singura companie aeriană europeană care nu s-a alăturat sancțiunilor internaționale privind zborurile împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina. Mai multe dintre zborurile sale către Moscova și Sankt Petersburg au fost amânate sau au trebuit să se întoarcă la Belgrad după amenințările anonime cu bombă.

Într-un interviu acordat duminică târziu televiziunii pro-guvernamentale Pink TV, Vucic a declarat că “serviciile [de informații] străine din două țări fac acest lucru. Una este o țară din UE, iar Ucraina este alta“.

Liderul sârb pro-rus nu a furnizat dovezi pentru afirmația sa. Alți oficiali sârbi au afirmat că e-mailurile de amenințare au fost trimise fie din Ucraina, fie din Polonia.

Vucic a declarat că, deși zborurile Air Serbia către Rusia nu aduc profit din cauza întoarcerilor frecvente la baza lor din capitala sârbă, zborurile vor continua “ca o chestiune de principiu pentru noi”.

Deși a votat în favoarea rezoluțiilor ONU de condamnare a carnagiului sângeros al Rusiei în Ucraina, Serbia a respins până acum impunerea de sancțiuni internaționale împotriva aliaților săi de la Moscova.

(foto: Anadolu Agency)

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry