Prețul petrolului brut continuă să scadă, inflația crește

Petrolul brut continuă trendul descendent început sâmbătă. Astfel, prețul de piață al barilului de petrol scade cu 2,2 %, ajungând la 106,92 USD pe baril.

Scăderea vine ca urmare a măsurilor de compensare din partea statelor OPEC, după ce conflictul din Ucraina a dus la o creștere a prețului petrolului, creștere alimentată în principal de nesiguranța piețelor.

Pe lângă asigurările obținute din partea producătorilor de petrol din Orientul Mijlociu, cu privire la o majorare a producției, semnalele transmise de la Moscova cu privire la negocierile de pace cu Ucraina, au avut de asemenea un impact asupra pieței.

Nesiguranța rămâne, mai ales în ceea ce privește evoluția situației politice. În același timp, prețul combustibililor fosili a fost unul dintre factorii principali, care au alimentat inflația de la începutul acestui an.

Astfel, în România, inflația în luna ianuarie 2022, în raport cu luna ianuarie 2021 este de 8,4%. O valoare ce ne aduce în imediata proximitate a procentelor cu două poziții.

De altfel, BNR a anunțat o prognoză ce situează inflația la peste 11% în cursul verii.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry