Protest la Sebeș împotriva mafiei lemnului

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a organizat ieri la Sebeș un protest împotriva mafiei lemnului și a tăierilor masive de copaci petrecute în timpul măsurilor de izolare ca urmare a pandemiei.

Reamintim că în această perioadă s-au eliberat mii de autorizații de tăiere a copacilor în fiecare zi.

Pe rețelele de socializare au circulat nenumărate filmări cu convoaie de camioane sau trenuri încărcate cu copaci, care tranzitau diferite noduri feroviare.

Față de această situație excepțională și față de răspunsurile lipsite de credibilitate ale ministrului mediului, conform cărora masa lemnoasă ar proveni din import, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a organizat în cursul zilei de ieri, 23.05.2020 o acțiune de protest în orașul Sebeș, în dreptul companiilor Kronospan și Schweighofer, considerate de aceștia principalii promotori ai tăierilor masive de masă lemnoasă.

Acțiunea de protest a reunit sute de participanți din peste 21 de județe ale țării, care s-au deplasat într-o coloană de mașini însoțită de autovehicule ale poliției și jandarmeriei în interiorul localității.

Protestul a fost întâmpinat cu aplauze de către localnicii ieșiți să filmeze coloana de mașini purtătoare de steaguri tricolor și s-a încheiat fără incidente.

Remus Rădoiu

Publisher

Tell Us What You Think
2Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry